En man misstänks för att tafsa på kvinnor på bussen. Foto: Emilia OlofssonEn man misstänks för att tafsa på kvinnor på bussen. Foto: Emilia Olofsson
En man misstänks för att tafsa på kvinnor på bussen. Foto: Emilia Olofsson
Nu efterlyser polisen vittnesmål. Foto: SkärmdumpNu efterlyser polisen vittnesmål. Foto: Skärmdump
Nu efterlyser polisen vittnesmål. Foto: Skärmdump

Manlig resenär tafsar på kvinnor på bussen

Publicerad

Mannen misstänks för att tafsa på kvinnliga resenärer på bussen mellan Örkelljunga och Helsingborg.

Nu efterlyser polisen vittnesmål från kvinnor och flickor som utsatts för mannens agerande.

Det är polisen i nordvästra Skåne som utreder misstänkta övergrepp mot resenärer på busslinje 10, den så kallade Skåneexpressen, som går i trafik mellan Örkelljunga och Helsingborg.

Polisen skriver på sin Facebooksida att man för närvarande utreder fyra misstänkta fall av ofredanden. På tisdagen hämtades även en 22-årig man in till förhör. Mannen är misstänkt för sexuellt ofredande.

De misstänkta brotten ska ha ägt rum de senaste veckorna och inträffat både på bussen och vid hållplatser. Enligt gärningsbeskrivningen ska han ha uppvaktat både flickor och kvinnor under resan genom att bland annat försökt få fysisk kontakt med dem.

Polisen misstänker att det finns fler personer som kan ha råkat ut för mannen och att det kan finnas ett mörkertal. Därför är man angelägen om att få in fler vittnesmål från eventuellt drabbade.

Lars-Olof Strömberg
Lars-Olof Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag