Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mångmiljonärerna på samma gata i Tingsryd

Grannarna på Idrottsvägen i Tingsryd var extra glada på söndagen när miljonerna regnade ner över dem. 15 personer fick dela på 53,5 miljoner kronor.

Grannarna på Idrottsvägen i Tingsryd var extra glada på söndagen när miljonerna regnade ner över dem. 15 personer fick dela på 53,5 miljoner kronor.

– Det snurrar runt så mycket i huvudet. Jag har inte hunnit ta in det, säger omsorgsassistenten Marie Linder, 59, som vann nära sex miljoner tillsammans med sin man.

Det var inspelning av Postkodlotteriets ”Grannyran” i Tingsryd på söndagen. Sammanlagt 107 miljoner kronor delades ut.

På det vinnande postnumret bor 158 lottköpare som fick dela på hälften av potten. 15 av dem bor i ett mindre område vid Idrottsvägen som dessutom fick dela på den andra halvan – 53,5 miljoner kronor.

Marie och Johnny Linder vann nära sex miljoner kronor. Nu ska Johnny skaffa ny garageport.
Foto: Postkodlotteriet
Magnus Carlsson och hans syster Lena Ottosson bor med sina familjer på Idrottsvägen i Tingsryd – i de rikas kvarter.
Foto: Postkodlotteriet

Lena Ottosson, 56, som arbetar på ishockeyklubbens kansli, vann allra mest – 8 567 914 kronor. Hon är inte alls besvärad av att alla i Tingsryd känner till vem storvinnaren är.

Alla vet på en mindre ort

– Nej, det är något man är uppvuxen med på en mindre ort. Alla vet, både när det är bra saker och när det är tråkiga saker, säger hon.

– Det är faktiskt en trygghet samtidigt. Jag uppskattar det något oerhört att vi inte är så många som bor här, att man har koll på varandra.

Lena och hennes man Jörgen Ottosson, 60, som driver ett screentryckeri, har tänkt att deras två barn ska få vara med och få glädje av pengarna.

– Vi har även två barnbarn och ett tredje på väg, så där finns det ju lite att lägga. Och sedan bor vi i ett 60-talshus som behöver renoveras lite, säger Lena.

”Har firat mest hela dagen”

– Sedan får vi väl se. Vi har inte tänkt så mycket på det ännu.

Lena och Jörgen skålade för storvinsten tillsammans med grannar som också vunnit – Marie Linder och hennes man Johnny, 64, som är kyrkvaktmästare, vann 5 997 540 kronor.

– Vi har firat mest hela dagen, säger Lena.

– Vi har haft lite bubbel och så där, och min man som är whiskytokig öppnade en fin whiskyflaska – eller ärligt talat så var det två olika.

Marie och Johnny Linder festade tillsammans med grannarna för att fira storvinsten.
Foto: Postkodlotteriet
Magnus Carlsson och Lena Ottosson i Tingsryd hade en riktigt bra söndag.
Foto: Postkodlotteriet

Den ende som hittills bestämt exakt vad han ska göra med pengarna är Johnny Linder.

Planen – att byta garageport

– Han har sagt nu i flera dagar, innan vi visste vad det var för summa, att han ska byta garageport. Och jag tror att han får göra det nu, säger Johnnys fru Marie.

Även Lena Ottossons bror Magnus Carlsson, 52, underhållsansvarig på företaget Holtab, bor vid Idrottsvägen, med fru Anneli, 50, anställd på varuhuset Börjes, och parets två barn.

Magnus, som vann 2 570 374 kronor, säger att ”det känns skitbra” – men att han inte ens hunnit börja tänka på vad familjen ska göra med pengarna.

– Jag måste smälta detta först. Vi har hus, det finns alltid något att göra, säger Magnus Carlsson.

TV: Ekorrtjuv tar påskfjädrar: ”Sinne för form och färg”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!