Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Många ville hälsa på Björn och Ewa-Gun på Katrinetorp

Österlens finest: Ewa-Gun Westford och Björn Ranelid stortrivdes med att träffa läsarna. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Författaren Björn Ranelid signerade böcker på löpande band, här till Margaretha König, 69, från Strängnäs. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Som polisens mångåriga presstalesperson är Ewa-Gun Westford välkänd hos många. Britt Nilsson, 74, från Tygelsjö passade på att hälsa på den välkända profilen. Björn Ranelid tittade på. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Alla ville komma och träffa Kvällspostens profiler när tidningen var med på sista dagen av Katrinetorps julmarknad.

Läsarna fick bland annat hjälp med sina julrim av författaren Björn Ranelid och polisen Ewa-Gun Westford.

Stämningen var topp på precis hela dagen – och gladast av alla var kanske Magnus Ferm-Asplund som tjänade pengar på att avslöja Mr X!

Katrinetorps julmarknad i Malmö är en av de mest populära i Sydsverige och den brukar locka mängder med besökare.

I år var Kvällsposten med på marknaden och vid tidningens julbod kunde besökarna bland annat hälsa på tidningens olika profiler, under söndagen var det polisens välkända presstalesperson Ewa-Gun Westford och författaren Björn Ranelid, båda uppskattade krönikörer i Kvällssposten.

I lördags var det tv-profilen Jesper Aspegren som var dragplåstret.

Ranelid och Westford uppskattade kontakten med läsarna

De båda profilerna bjöd läsarna på julrim och utgjorde ett gott sällskap för besökarna som kunde passa på att slänga några ord med dem.

Björn Ranelid missade inte chansen att bjuda på ett par väl valda ord på Katrinetorps julmarknad. Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG

Ett annat uppskattat inslag var tidningens chokladlotteri där man alltid vann minst en tidning. 

Ytterligare något som fick massorna att anlägga en mystisk och iakttagande min var jakten på Mr X - Kvällspostens klassiska lek där det gäller att identifiera, hitta och avslöja vem det är som döljer sig bakom en silhuett. Leken gjorde comeback i år efter några i träda och vann genast publikens gillande.

Man skulle kanske kunna tro att Ewa-Gun Westford snabbt som blixten med sin poliserfarenhet skulle avslöja tidningens rutinerade och mångårige medarbetare Lars Klint som söndagens Mr X, men hon hann förmodligen inte eftersom hon hade fullt upp med att rimma på läsarnas paket tillsammans med Björn Ranelid.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!