En personbil körde av vägen och voltade i halkan. Foto: Mikael NilssonEn personbil körde av vägen och voltade i halkan. Foto: Mikael Nilsson
En personbil körde av vägen och voltade i halkan. Foto: Mikael Nilsson
Polisen uppmanar alla bilister att ta det lugnt och anpassa hastigheten till väglage. Foto: Lasse SvenssonPolisen uppmanar alla bilister att ta det lugnt och anpassa hastigheten till väglage. Foto: Lasse Svensson

Polisen uppmanar alla bilister att ta det lugnt och anpassa hastigheten till väglage.

 Foto: Lasse Svensson

Många trafikolyckor på kort tid i halkan

Publicerad

Det är fortsatt halt på vägarna i Sydsverige.

På kort tid har flera personer förts till sjukhus efter flera olyckor.

I mellersta Skåne varnar polisen nu för blixthalka.

– Tänk på att det är halt. Håll hastigheten och anpassa hastigheten till väglaget, säger polisens pressinformatör Kim Hild.

I går kom många larm om olyckor i halkans spår. Även i dag är det oroligt på vägarna i Sydsverige och flera olyckor har inträffat på olika platser.

Vid 07.56 fick polisen in larm om en olycka i Hammenhög utanför Simrishamn. Där hade en personbil voltat på väg 9 och skulle bärgas.

– Man kan tro att det har med halkan att göra, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Klockan 08.06 kom nästa larm. Då hade två personbilar krockat i Kalmar. Totalt tre personer ska ha funnits i bilarna och en 48-årig kvinna fördes med ambulans till sjukhus.

Vid 08.08 kom larmet om en olycka i Tutaryd utanför Ljungby. Även där rörde det sig om två personbilar med sammanlagt tre personer och två personer fördes med ambulans till sjukhus.

Fler väderrelaterade olyckor

Vid 08.29 fick polisen in ett larm om en trafikolycka i Uppvidinge. Föraren åkte ambulans till sjukhus.

Ännu ett larm kom klockan 09. Då hade en bil voltat på väg 1289 i Roslöv utanför Eslöv. Föraren kunde själv beställa bärgare. På den vägen uppges det råda blixthalka, vilket gäller för stora delar av Skåne, framför allt mellersta.

Polisen uppmanar till försiktighet för den som ska ut på vägarna i området.

– Man ska hålla blicken framåt så att säga, säger Kim Hild.

Strax därefter krockade två bilar på väg 897 i Gårdsby utanför Växjö. Initialt ska ingen ha skadats i olyckan, som dock inte berodde på halka.

– Det var på grund av dimma och dålig sikt som man krockade, säger Kim Hild.

Klockan 11.26 kom larm om att en personbil kört av riksväg 21 vid Vinslöv utanför Hässleholm. Det uppgavs vara halt på platsen.

Vid 14.10 hade en bil voltat på länsväg 14 i västra Vemmenhög utanför Skurup.

Ännu ett larm kom vid 15.19 då en lastbil med släp körde av E65 vid påfarten till Svedala väster.

Matias Rankinen
Matias Rankinen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag