Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mandelmanns stänger gården – så påverkas tv-produktionen

LIVE-TV: Senaste nyheterna med Expressen TV
På grund av coronavirusets spridning har paret Mandelmann bestämt sig för att hålla gården stängd under sommaren. Något som kanske kan vara skönt för Gustavs onda knä.Foto: TV4
Tv-programmet ”Mandelmanns gård” gör stor succé. Just nu spelas en femte säsong in av serien.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT

Våren är här – och då brukar det vara full rulle på paret Mandelmanns gård. 

Men på grund av coronakrisen stängs gården nu för besökare – och tv-produktionen påverkas. 

– Vi är ju oroade som alla andra och vill ta vårt ansvar, säger Marie Mandelmann till Land

Gustav och Marie Mandelmann har gjort stor succé med programmet ”Mandelmanns” i TV4. Programmet ses av miljonpublik – många är nyfikna på vad som händer på den skånska gården Djupadal. 

Men nu drabbas paret Mandelmann av coronakrisen. 

De senaste tre åren har deras gård, café och gårdsbutik lockat tusental besökare, men i år blir det ingenting med det. 

– Ja, vi har just beslutat att inte ha öppet för besökare i sommar. Som läget är nu kan vi inte annat göra än att hålla stängt. Om läget förändras så kanske vi möjligen kan ha öppet någon enstaka dag, för en skördefest eller så. Men det är väldigt osäkert, säger Marie Mandelmann till Lands reporter Annika Boltegård

Men en ny säsong av succéprogrammet i TV4 ska det bli. Den femte i ordningen. Nyligen kom tv-teamet till gården för årets första inspelning. Men produktionen har tillsammans med Marie och Gustav Mandelmann tagit till åtgärder. 

– Ja, vi är ju oroade som alla andra och vill ta vårt ansvar. Så vi har bestämt tillsammans med TV4 att ingen som känner sig det minsta sjuk ska komma hit. Detsamma gäller oss, att vi ställer in vid minsta tecken på sjukdom, säger Marie.

Utöver det ser alla till att hålla avstånd till varandra och över hela gården står det flaskor med handsprit för alla att använda. 

Marie Mandelmann försöker ändå se något positivt med att gården hålls stängd.Foto: JOHAN NILSSON/TT

Skönt för Gustavs onda knä

Marie Mandelmann berättar för Land att det trots allt finns något litet positivt med att gården kommer vara stängd under sommaren. Hon och Gustav ser fram emot att få tid för sysslor de inte hunnit med tidigare, som att måla fasaden till exempel. 

Det kan dessutom vara skönt för Gustav att vila kroppen. Mitt under förra sommarens inspelningar började han plötsligt få stagnerande smärtor i knät. 

– Fan vad jobbigt det var. Man har inte tänkt på hur otroligt viktigt ens knä är, man behöver det när man ska gå, gå i trappor, gräva och hålla på, sa Gustav Mandelmann inför premiären av den senaste säsongen.

TV: Mandelmanns ord om familjetragedin

Marie Mandelmann berättade under senaste säsongen av tv-serien.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!