19-åring död – efter skjutning vid tunnel

Sköts natten till torsdagen förra veckan – har nu avlidit på sjukhus.
En ung man har dött efter skottlossningen förra veckan.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Under torsdagen förra veckan sköts en 19-årig man vid en gångtunnel i Helsingborg.

Han har sedan dess vårdats med livshotande skador. Under tisdagseftermiddagen dog 19-åringen på sjukhuset. 

En man har gripits misstänkt för mord i en ort i Mellansverige. 

Klockan 00.49 under natten mot torsdagen den 14 oktober larmades polis till en gångtunnel på Fältarpsvägen i Helsingborg – bara några kilometer från centrum.

– Den skjutne är en man i 20-årsåldern hemmahörande i en ort utanför Helsingborg. Han är känd av polisen sedan tidigare. För en timme sedan fick jag veta att hans läge är kritiskt och allvarligt. Han har opererats under natten, sa Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg, under en presskonferens efter skjutningen. 

En 19-årig man hade blivit skjuten och fördes akut till sjukhus. Han vårdades med livshotande skador och har under tisdagen avlidit. 

– Vi har ett tiotal poliser som arbetar intensivt i det här utredningsarbetet, säger Åsa Emanuelsson, polisens presstalesperson i nordvästra Skåne. 

Känd av polisen 

En man har sedan tidigare varit anhållen i sin frånvaro men har nu gripits. Den misstänkte mannen – som befann sig på en ort i Mellansverige – ska transporteras till Helsingborg för förhör. Mannen är i 20-årsåldern och känd av polisen samt andra myndigheter sedan tidigare. 

– Därefter tar åklagare ställning om mannen ska häktas, säger Åsa Emanuelsson.

Även på platsen vid skjutningen söker polisen fler vittnesuppgifter. 

– Den här typen av händelser skapar otrygghet och därför har vi satt in poliser i trygghetsskapande åtgärder i området, sa Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Helsingborg, under en presskonferens efter skjutningen. 

En man har gripits misstänkt för mord.
Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Detonation vid nattklubb

Enligt HD finns det kopplingar mellan offret och den mordmisstänkte mannen. Vad som ligger bakom skjutningen är dock oklart. 

Endast tio minuter efter skjutningen detonerade en sprängladdning utanför en nattklubb i Helsingborg. Polisen misstänker dock inget samband mellan händelserna.

– Vi ser dem som isolerade händelser. Vi kan i nuläget inte heller se att det rör sig om om något bråk mellan kriminella grupperingar, har Karim Ottosson tidigare sagt. 

SE FLER NYHETER: Ung man död i bilolycka – kraschade in i träd

Inträffade i Landskrona på sent tisdagskvällen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!