Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man våldtog femårig flicka inlåst i sovrum

Här är de vanligaste brotten i Sydsverige 2018.
Malmö tingsrätt dömer den 39-årige mannen till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn.
Foto: FRITZ SCHIBLI
Femåringen blev förändrad av upplevelsen. Hon har tidvis haft svårt att sova och varit rädd för att gå ut. (Genrebild.)
Foto: JÖRGEN HILDEBRANDT

En tidigare ostraffad 39-årig tvåbarnspappa i Malmö dömdes på måndagen till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot barn.

Han låste in en femårig flicka i ett sovrum och förgrep sig på henne flera gånger. Mannen nekade men motbevisades av att hans DNA säkrats på femåringens trosor.

Flickan och hennes storebror var hemma hos en av broderns kompisar när övergreppen begicks. Den dömde 39-åringen är kompisens pappa.

Mannen tog in flickan i ett sovrum, låste dörren och drog ner gardinerna. Sedan visade han porrfilmer för femåringen i samband med att han utsatte henne för övergrepp.

Tre gånger ska detta ha skett.

Storebror släpptes inte in

När storebrodern ville gå hem och försökte komma in i rummet för att få med sig systern, fick han knacka och vänta i flera minuter innan dörren öppnades.

Då låg flickan på sängen och 39-åringen hade bar överkropp.

När hon kommit hem berättade femåringen för sina föräldrar vad hon hade utsatts för.

Mamman beskriver henne som förändrad av upplevelsen. Hon har tidvis haft svårt att sova och varit rädd för att gå ut.

Mannen nekar bestämt till anklagelserna. Han hävdar att flickan lånat hans mobil och då råkat få se porrfilmer av misstag.

”Osannolik förklaring”

Att mannens DNA hittats på insidan av flickans trosor förklarar han med att han lyft upp henne samtidigt som han drack vatten från en mugg han höll i andra handen.

”Enligt tingsrättens mening är denna förklaring till DNA-fynden så osannolik att den kan lämnas utan avseende”, heter det i domen från Malmö tingsrätt.

Mannen har suttit frihetsberövad sedan den 31 augusti och ska stanna kvar i häkte tills han kan överföras till anstalt för att avtjäna sitt straff.

Hans femåriga offer ska dessutom få 140 000 kronor i skadestånd – 125 000 i så kallad kränkningsersättning och 15 000 för sveda och värk.

Våldtäkt – ett allvarligt sexualbrott

Våldtäkt – ett allvarligt sexualbrott

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!