Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man utvisas efter stenkastning mot kontroversielle Rasmus Paludan

Rasmus Paludan, partiledare för islamkritiska partiet Stram Kurs blev träffad av en sten i samband med en demonstration i Viborg. Foto: MADS CLAUS RASMUSSEN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En ung man som kastat en sten mot Rasmus Paludan, partiledare för Stram Kurs, döms till fängelse och utvisning, rapporterar Viborg Stifts Daglbad.

En 24-årig man dömdes på tisdagen i Retten i Viborg, Danmark för att ha kastat sten på den kontroversielle partiledaren Rasmus Paludan. 

Domen blev 60 dagars fängelse och utvisning, rapporterar Viborg Stifts Folkeblad. Mannen bor i Viborg, men utvisas nu och kommer att ha inreseförbud till Danmark i sex år.

Det var den 13:e april som den starkt islamkritiske politikern Rasmus Paludan höll en demonstration på Ellekonebakken i Viborg. Tre personer greps på plats för att ha brukat våld eller brutit mot ordningsreglerna, skriver Viborg Stifts Folkeblad. 

Hade druckit bensin

Mannen förklarade i rätten att han inte hade planerat att vara med i motdemonstrationen, men när han passerade platsen provocerades han av Paludans agerande. Särskilt eftersom han själv flytt från ett krigsdrabbat Syrien.

24-åringen berättar för Viborg Stifts Folkeblad att han vid tillfället var berusad och påverkad. Han hade dessutom druckit bensin.

Den dömda mannen har erkänt brottet men överklagat domen till landsretten, Danmarks motsvarighet till den svenska hovrätten.

Foto: Kvällsposten