Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man togs på bar gärning när han styckade kvinna

Polisen har varit på brottsplatsen under söndagen och måndagen för att säkra spår.
Foto: René Schütze
Hadsund ligger på norra Jylland.
Foto: Google Earth

Danmark skakas av ett nytt brutalt kvinnomord. 

Under helgen togs en 28-årig man på bar gärning när han var i färd med att stycka en 40-årig kvinna som han misstänks ha knivmördat.

Polisens teori är att mannen och kvinnan träffats av en slump ute på krogen.

Hadsund är en liten dansk idyll på norra Jylland. Staden, som har 5000 invånare, har flera kända lärosäten och har tidigare varit mest känd för att den förre danska fotbollsstjärnan Ebbe Sand kommer därifrån. 

Nu har Hadsund placerat sig på kartan av en betydligt dystrare anledning. 

Under söndagsmorgonen skickades polisen till en bakgård på Nørregade i de centrala delarna av staden. Ett vittne hade sett något, vad exakt vill polisen inte avslöja, som gjorde att han larmade. 

När polisen kom fram till bakgården möttes de av en makaber synd. En 28-årig man var i färd med att stycka en 40-årig kvinna som han tidigare under natten knivmördat, enligt polisens misstankar.  


Polisen söker vittnen

Polisen har varit på brottsplatsen under hela söndagen och måndagen för att säkra spår, och för att försöka reda ut vad som hänt. Efterhand börjar nu frågetecken rätas ut. Polisens teori är att mannnen och kvinnan inte träffats tidigare. 

– Det finns ingenting som tyder på att de har varit bekanta med varandra, säger Frank Olsen vid Nordjyllands polis. 

Enligt polisens efterforskningar ska de två ha träffats på värdshuset Jagtstuen i Hadsund. Den 28-åriga mannen anlände till Jagtstuen strax efter midnatt och vid 01.08, mindre än en timme senare, ska han ha lämnat värdshuset tillsammans med kvinnan. 

Nu försöker polisen fylla i vad som kan ha hänt från det att mannen och kvinnan lämnade värdshuset klockan 01.08 och fram tills att den första patrullen kommer till brottsplatsen vid 04.48.

– Därför söker vi vittnen, som har sett de båda under kvällen och natten, säger Frank Olsson. 


Här på värdshuset Jagtstuen träffades mannen och kvinnan tidigare under natten.
Foto: Google maps.

Granne: "Blev irriterad"

En granne som TV2 Nord har pratat med berättar att han under natten hörde flera mansröster som pratade med en kvinna på bakgården.

– Jag vaknade av att jag hörde stämmor ute på bakgården. Jag blev först irriterad eftersom vi väcks ibland under helgerna när folk har festat eller varit på värdshus, säger han till kanalen. 

Enligt grannen var det inte tal om rop eller skrik på innergården, utan mer vanliga samtal. 

– Jag är övertygad om att det jag hörde var fler än en manlig röst och en ensam kvinnoröst. Jag tittade ut genom fönstret men kunde inte se några personer eller något ovanligt. 

Nästa gång grannen vaknade var det på grund av sirener och det rörde sig ett stort antal poliser på bakgården. 

Grannen har gett sitt vittnesmål till polisen som dock är övertygad om att det rör sig om en ensam gärningsman. 

– För tillfället letar vi inte efter fler gärningsmän, men vi håller naturligtvis alla möjligheter öppna, säger Niels Kronborg på Nordjyllands polis till TV2 Nord. 

28-åringen ställdes under söndagen inför rätten, som bestämde att den 28-årige mannen till en början ska häktas i fyra veckor. Mannen misstänks för mord på den 40-årga kvinnan och för brott mot griftefriden. Han nekar till anklagelserna. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!