Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man tog sig in i villa – hotade 13-årig flicka

Till synes helt på slump bröt sig 35-åringen in i en villa i Hultsfred under söndagen.

Innan polis kom till platsen ska mannen bland annat ha hotat en 13-åring – med ett leksakssvärd.

– När vi kom dit hade han dock lugnat ner sig och satt på en uteplats, säger Håkan Karlsson, polischef och Hultsfred och Vimmerby, till Smålandsposten.

Inom loppet av 24 timmar hade den 35-årige mannen orsakade inte mindre än två polisutryckningar.

Under lördagen larmades polis till ett företagsområde i Järnforsen efter att en uppringare sagt sig ha sett en mystisk person stryka omkring i området. När patrull kom till platsen möttes de av att flera kontorsdörrar stod öppna och i en av kontorets stolar hittade de 35-åringen.

– Mannen berättade att han frös och ville värma sig litet, säger Håkan Karlsson till Smålandsposten.

Men bara ett knappt dygn senare blev mannen på nytt föremål för en utryckning. Den här gången larmades polisen till ett villakvarter i Hultsfred.

Hotat med svärd

Till synes helt på slump hade 35-åringen gått in i ett hus. Enligt Smålandsposten ska mannen ha uppträtt skrämmande mot de boende och bland annat ha hotat en 13-åring flicka med ett leksakssvärd.

Innan patrull kom fram till platsen ska situationen dock ha lugnat ner sig och polisen kunde senare hitta mannen sittande på en uteplats.

Enligt Håkan Karlsson är mannen känd av polisen sedan tidigare. Han säger att polisen vid ett flertal tillfällen skjutsat 35-åringen till sjukhuset för psykisk vård, men att han alltid kommit tillbaka ut i samhället nästan omgående.

– Det är inte bra, vare sig för honom själv eller allmänheten. Han kan i princip dyka upp var som helst och ställa till problem, vilket helgens händelser pekar tydligt på, säger Håkan Karlsson till Smålandsposten.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!