Man tog kisspaus – på Jysks utemöbler

Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / MEDIABILD/IBL
Ystads tingsrätt dömer mannen för flera brott.
Foto: ANDERS GRONLUND/STRIXPHOTO

En 23-årig man stannade till med sin bil på Jysks parkeringen för att sträcka på benen och kissa. 

Det mest lämpliga stället för honom blev på Jysks utemöbler.

Kanske hade han tänkt annorlunda om han visste att polisen såg händelseförloppet – nu döms han till böter.

En polisman såg hur 23-åringen i augusti 2020 gick fram till staketet vid butiken Jysks utemöbler i Sjöbo och knäppte upp byxorna. När polismannen kontrollerade honom fanns tydliga kisspår, både på butikens möbler och på staketet, vilket Ystads Allehanda skrev om först.

Utifrån polisens iakttagelser menar tingsrätten att det inte finns några tvivel om vad som ”orsakat pölen”.

”Att urinera på allmän plats är ett beteende som kan förväntas väcka förargelse hos allmänheten”, skriver Ystads tingsrätt i domen.

Flera trafikbrott

Urineringen är inte det enda brott han ställt till med som han nu får böta för.

En dag i våras mötte polisen mannen när han körde, fullt blinkandes med helljuset på väg 11 mellan Tomelilla och Sjöbo. De följde efter honom och uppmätte hans hastighet till 115 kilometer i timmen i stället för 100 som är maxhastigheten. 

Efter en kontroll av hela fordonet visade det sig att avgaser kom in i bilen, för att bilen saknade avgasrör. Även registreringsskylten var trasig och saknades delvis, fjädringen var sänkt så pass att hjulen tog i karossen och till sist var parkeringspromsen helt ur funktion. 

Den 23-åriga mannen har haft förklaringar på allt detta. Skylten beror på att han kört på en hare och avgassystemet menar han att Transportstyrelsen godkänt, trots att avgasröret ej finns. Men det här bedömer tingsrätten som lögn. 

Mannen döms för bland annat förargelseväckande beteende, hastighetsöverträdelse, brott mot trafikförordningen, tre fall av brott mot fordonsförordningen och brott mot förordningen om fordons registrering och användning.

De nerkissade stolarna från Jysk uppgår i ett värde till 480 kronor – detta ska han betala tillbaka som skadestånd till butiken. 

TV: Möbeljätten Jysk skär sönder möbler och dumpar i containrar

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!