Man tog in bensindunk på Migrationsverket

Publicerad

En 26-årig man greps på fredagskvällen när han bar in en dunk bensin i Migrationsverkets lokaler i Malmö.

Han uppträdde hotfullt och misstänks för försök till grov mordbrand. Mannen bor själv i lokalerna.

– Han var missnöjd med något. Oklart vad, säger Kim Hild vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

Det var omkring klockan 20.45 som en inhyrd väktare stoppade mannen just när han kom gående med en dunk med vad som förmodas vara bensin. Väktaren bevakade entrén till det före detta hotellet på Jägersrovägen som nu används som asylboende.

– Väktaren stoppade mannen och höll kvar honom till polisen kom. Mannen greps inte från början utan omhändertogs. Gripandet beslutades först efter förhör med honom, säger Kim Hild.

Brottsrubriceringen är försök till grov mordbrand. Ännu vid 23.30 hade inte åklagare fattat beslut om mannen skulle anhållas.

– Han har uttryckt missnöje med Migrationsverket och uttalat generella hot. De var inte riktade mot någon bestämd person, säger Kim Hild.

– Han anses ha haft uppsåt att göra sig skyldig till grov mordbrand.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag