Mordförsök i natt – man knivskuren

Publicerad
Uppdaterad

Strax innan klockan 23.00 på tisdagskvällen larmades polisen om att en man blivit knivskuren på Storgatan i Emmaboda. 

När polisen kom till platsen hittade de en skadad yngre man. 

Under onsdagen är händelsen rubricerad som försök till mord – en person är gripen.

Det var klockan 22.58 som larmet kom in till polisen. En ung man i 20-årsåldern hittades knivskuren på platsen. Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han vårdades under natten.  

Polisen arbetade till en början på platsen för att ta reda på vad som har hänt och vad som är den exakta brottsplatsen. Enligt uppgifter ska mannen ha skadats i någon form av bråk. 

På onsdagsmorgonen skriver pollisen att mannen är knivskuren.

En man gripen

Vid midnatt hade man hittat den troliga brottsplatsen, som har spärrats av för en teknisk undersökning.

Händelsen rubriceras initialt som försök till mord, skriver polisen på sin hemsida. Den utreds vidare under morgonen och en man i 20-årsåldern är gripen. 

Vad bakgrunden till bråket är, är ännu okänt. 

Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag