Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Män ställde intima frågor till ungdom i telefon

Ett tiotal ungdomar blev uppringda av en man som ställde intima frågor. – Svara inte, lägg på luren och polisanmäl det, uppmanar Ulrika Plessen Hansson på Ungdomsmottagningen i Blekinge.
Foto: JESSICA GOW/TT / TT NYHETSBYRÅN

I Blekinge har flera ungdomar blivit uppringda av okända män som utgett sig för att ringa från Ungdomsmottagningen. Männen har ställt intima och privata frågor och Ungdomsmottagningen i Blekinge uppmanar nu alla ungdomar att lägga på om de får misstänkta samtal. 

Det var under måndagen som ett tiotal ungdomar i gymnasieåldern hörde av sig till Ungdomsmottagningen i Blekinge och berättade om samtalen, som Blekinge Läns Tidning var först med att rapportera. Barnmorskan Ulrika Plessen Hansson på ungdomsmottagningen i Blekinge ser allvarligt på saken. 

– Detta skapar så mycket oro. Den eller de män som ringer ställer väldigt intima och ytterst privata frågor. Men vi jobbar inte alls så. Behöver vi ställa frågor så gör vi alltid det när ungdomarna är hos oss, säger hon till Blekinge Läns Tidning.

”Lägg på luren”

Personen som ringde uppgav sig ringa från Ungdomsmottagningen i Blekinge i syftet att genomföra en marknadsundersökning. Några ungdomar beskrev uppringaren som en äldre man, andra som en kille. Personalen på Ungdomsmottagningen vet därför inte om det handlar om en eller flera uppringare. 

– Detta är tyvärr inte första gången. Det händer att folk utger sig från att komma från Ungdomsmottagningen i olika syfte. Svara inte, lägg på luren och polisanmäl det, säger Ulrika Plessen Hansson på Ungdomsmottagningen i Blekinge.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!