Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man som jagade skjuten 16-åring på sjukhus gripen

Skyten sköt fyra kulor genom fönstret till pizzerian.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Ägaren till pizzerian är i chock efter mordförsöket.Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En man i 30-årsåldern har anhållits som misstänkt för skjutningen utanför akutintaget vid SUS i Malmö.

Polisen misstänker att skottlossningen på sjukhuset har samband med mordförsöket på den 16-åring som blev skjuten på en pizzeria.

Mannen har enligt Kvällspostens källor varit eftersökt av polis direkt efter att flera personer samlats utanför akutintaget och skottlossning utbröt på måndagskvällen.

Han har anhållits som misstänkt för grovt vapenbrott och försök till grov misshandel. Brottsmisstanken grovt vapenbrott innebär att åklagare kopplar en person till ett skarpladdat vapen.

Två män ska ha sprungit från platsen utanför akutintaget och försvunnit i en bil. Redan då ska polisen ha misstänkt att männen var där av en enda anledning - för att försöka komma åt 16-åringen som fick vård på sjukhuset för sina skottskador.

16-åringen träffades i benet

Han träffades av tre kulor när han på söndagskvällen satt vid ett fönsterbord på en pizzeria vid Lundavägen i Malmö. Skytten sköt genom fönstret.

LÄS MER: Ägaren efter skjutningen mot pizzerian: ”I chock”

16-åringen fick inga livshotande skador men träffades av två kulor i bålen och en kula i ett ben.

Kammaråklagare Pia Björnsson som håller i utredningen vill för närvarande inte ge någon som helst kommentar när Kvällsposten frågar om mannen som anhållits.

Men källor bekräftar för Kvällsposten att en man gripits som misstänks för inblandning i skottlossning. Han är i 30-årsåldern och känd sedan tidigare av Malmöpolisen.

16-åringen har inte velat medverka när polis förhört honom.