En man sköts till döds på öppen gata i stadsdelen Lindängen i Malmö under natten mot måndagen. Foto: Andreas HolmEn man sköts till döds på öppen gata i stadsdelen Lindängen i Malmö under natten mot måndagen. Foto: Andreas Holm
En man sköts till döds på öppen gata i stadsdelen Lindängen i Malmö under natten mot måndagen. Foto: Andreas Holm
Mannen hittades död på en parkering. Foto: Andreas HolmMannen hittades död på en parkering. Foto: Andreas Holm
Mannen hittades död på en parkering. Foto: Andreas Holm
Mannen dömdes förra året till fängelse för grovt vapenbrott men överklagade domen. Han ska då ha haft dena här skarpladdade pistolen i sin jackficka Foto: PolisenMannen dömdes förra året till fängelse för grovt vapenbrott men överklagade domen. Han ska då ha haft dena här skarpladdade pistolen i sin jackficka Foto: Polisen
Mannen dömdes förra året till fängelse för grovt vapenbrott men överklagade domen. Han ska då ha haft dena här skarpladdade pistolen i sin jackficka Foto: Polisen
Under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning. Foto: Andreas HolmUnder natten har polisen genomfört en teknisk undersökning. Foto: Andreas Holm
Under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning. Foto: Andreas Holm
"Vi jobbar med inre och yttre spaning" säger Magnus Lefévre på Skånepolisen. Foto: Andreas Holm"Vi jobbar med inre och yttre spaning" säger Magnus Lefévre på Skånepolisen. Foto: Andreas Holm
"Vi jobbar med inre och yttre spaning" säger Magnus Lefévre på Skånepolisen. Foto: Andreas Holm

Man sköts till döds på parkering i Malmö

Publicerad

En 30-årig man sköts i natt på öppen gata i Malmö och avled på platsen. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen är ännu gripen.

Den mördade mannen uppges enligt flera uppgiftslämnare tillhöra ett kriminellt gäng i Malmö och har utpekats som en ledande person. Mordet beskrivs av poliskällor som en avrättning.

– Vittnen har hörts under natten, säger Stephan Söderholm, presstalesman på polisen till Kvällsposten under måndagsmorgonen.

Det var strax efter klockan 01.30 som polis fick larm om skottlossning på öppen gata i stadsdelen Lindängen i Malmö.

Ett större område spärrades av under natten, tekniker och rättsläkare kallades till platsen. Flera misstänkta gärningsmän har setts lämna platsen i en bil uppger polisen.

– Vi är osäkra på vad det är för typ av bil, säger Magnus Lefévre på Skånepolisen.

– Så om någon har sett något får de gärna höra av sig till oss.

Låg bredvid parkerad bil

Enligt vittnen på platsen låg kroppen kvar bredvid en parkerad bil på en parkeringsplats i ett bostadsområde i stadsdelen Lindängen. Flera rutor på bilen ska ha varit sönderskjutna av skott.

– Det kommer att genomföras en teknisk undersökning på platsen och även i bilen, säger Magnus Lefévre på Skånepolisen.

Strax efter 02-tiden hade ambulansen lämnat platsen och bara poliser var kvar.

Liknar en avrättning

Under natten har man utfört dörrknackning i området. Flera vittnen ska också ha hörts.

– Det pågår ett minst sagt intensivt spaningsarbete, säger Magnus Lefévre.

Under måndagsmorgonen är området fortfarande avspärrat och en teknisk undersökning pågår. Den avlidne mannen är i 30-årsåldern. Anhöriga ska vara underrättade. Enligt uppgifter till Kvällsposten tillhör den mördade ett kriminellt gäng i Malmö och har utpekats som en ledande person. Han har under lång tid varit mycket välkänd av polisen. För drygt ett år sedan, 29 januari 2015, blev mannen gripen misstänkt för vapenbrott under en massiv polisinsats på Espresso house vid Värnhemstorget i Malmö. Han ska då ha haft en skarpladdad pistol i sin jackficka. Ytterligare tre personer greps i samband med insatsen på kaféet.

Mannen dömdes förra året till fängelse för grovt vapenbrott men överklagade domen. 30-åringen skulle i dagarna infinna sig i Malmö hovrätt. Offret tillhör den inre kärnan i M-falangen, enligt handlingar i Malmö tingsrätt.

Poliser som Kvällsposten varit i kontakt med beskriver det inträffade som ett gangstermord. Enligt uppgifter ska mordet ha karaktären av en avrättning, poliskällor gör gällande att mannen sköts med ett stort antal skott. Det talas om mer än tvåsiffrigt antal skott.

Enligt Sydsvenskan ska 30-åringen tidigare under kvällen, runt 22-tiden, ha lämnat några vänner och till dem sagt att han skulle träffa ett par personer för att göra upp en affär. Enligt uppgifter till tidningen ska mannen inte ha varit förberedd på fientlighet från deras sida.

Intresserad av iakttagelser

Polisen utreder händelsen som mord. Just nu försöker man kartlägga offret och fortsätter att knacka dörr.

– Vi håller på att hämta in information, det har satts i gång en stor apparat. I nuläget finns det ingen gripen, säger Stephan Söderholm, presstalesman på polisregion Syd till Kvällsposten under måndagsmorgonen.

Polisen är mycket intresserad av att få in allmänhetens iakttagelser i anslutning till brottsplatsen och runtom i Malmö som kan ha koppling till händelsen.

30-åringen är tidigare dömd för två fall av grovt vapenbrott samt förmögenhetsbrott.

Malin Forsberg
Malin Forsberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag