Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man sköts till döds på parkering i Malmö

En man sköts till döds på öppen gata i stadsdelen Lindängen i Malmö under natten mot måndagen. Foto: Andreas Holm
Mannen hittades död på en parkering. Foto: Andreas Holm
Mannen dömdes förra året till fängelse för grovt vapenbrott men överklagade domen. Han ska då ha haft dena här skarpladdade pistolen i sin jackficka Foto: Polisen
Under natten har polisen genomfört en teknisk undersökning. Foto: Andreas Holm
"Vi jobbar med inre och yttre spaning" säger Magnus Lefévre på Skånepolisen. Foto: Andreas Holm

En 30-årig man sköts i natt på öppen gata i Malmö och avled på platsen. Polisen har inlett en förundersökning om mord. Ingen är ännu gripen.

Den mördade mannen uppges enligt flera uppgiftslämnare tillhöra ett kriminellt gäng i Malmö och har utpekats som en ledande person. Mordet beskrivs av poliskällor som en avrättning.

– Vittnen har hörts under natten, säger Stephan Söderholm, presstalesman på polisen till Kvällsposten under måndagsmorgonen.

Det var strax efter klockan 01.30 som polis fick larm om skottlossning på öppen gata i stadsdelen Lindängen i Malmö.

Ett större område spärrades av under natten, tekniker och rättsläkare kallades till platsen. Flera misstänkta gärningsmän har setts lämna platsen i en bil uppger polisen.

– Vi är osäkra på vad det är för typ av bil, säger Magnus Lefévre på Skånepolisen.

– Så om någon har sett något får de gärna höra av sig till oss.

Låg bredvid parkerad bil

Enligt vittnen på platsen låg kroppen kvar bredvid en parkerad bil på en parkeringsplats i ett bostadsområde i stadsdelen Lindängen. Flera rutor på bilen ska ha varit sönderskjutna av skott.

– Det kommer att genomföras en teknisk undersökning på platsen och även i bilen, säger Magnus Lefévre på Skånepolisen.

Strax efter 02-tiden hade ambulansen lämnat platsen och bara poliser var kvar.

Liknar en avrättning

Under natten har man utfört dörrknackning i området. Flera vittnen ska också ha hörts.

– Det pågår ett minst sagt intensivt spaningsarbete, säger Magnus Lefévre.

Under måndagsmorgonen är området fortfarande avspärrat och en teknisk undersökning pågår. Den avlidne mannen är i 30-årsåldern. Anhöriga ska vara underrättade. Enligt uppgifter till Kvällsposten tillhör den mördade ett kriminellt gäng i Malmö och har utpekats som en ledande person. Han har under lång tid varit mycket välkänd av polisen. För drygt ett år sedan, 29 januari 2015, blev mannen gripen misstänkt för vapenbrott under en massiv polisinsats på Espresso house vid Värnhemstorget i Malmö. Han ska då ha haft en skarpladdad pistol i sin jackficka. Ytterligare tre personer greps i samband med insatsen på kaféet.

Mannen dömdes förra året till fängelse för grovt vapenbrott men överklagade domen. 30-åringen skulle i dagarna infinna sig i Malmö hovrätt. Offret tillhör den inre kärnan i M-falangen, enligt handlingar i Malmö tingsrätt.

Poliser som Kvällsposten varit i kontakt med beskriver det inträffade som ett gangstermord. Enligt uppgifter ska mordet ha karaktären av en avrättning, poliskällor gör gällande att mannen sköts med ett stort antal skott. Det talas om mer än tvåsiffrigt antal skott.

Enligt Sydsvenskan ska 30-åringen tidigare under kvällen, runt 22-tiden, ha lämnat några vänner och till dem sagt att han skulle träffa ett par personer för att göra upp en affär. Enligt uppgifter till tidningen ska mannen inte ha varit förberedd på fientlighet från deras sida.

Intresserad av iakttagelser

Polisen utreder händelsen som mord. Just nu försöker man kartlägga offret och fortsätter att knacka dörr.

– Vi håller på att hämta in information, det har satts i gång en stor apparat. I nuläget finns det ingen gripen, säger Stephan Söderholm, presstalesman på polisregion Syd till Kvällsposten under måndagsmorgonen.

Polisen är mycket intresserad av att få in allmänhetens iakttagelser i anslutning till brottsplatsen och runtom i Malmö som kan ha koppling till händelsen.

30-åringen är tidigare dömd för två fall av grovt vapenbrott samt förmögenhetsbrott.