Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man i 25-årsåldern skjuten på Rosengård – sköts i låret

En man i 25-årsåldern skadades lindrigt i en skjutning på julaftonskvällen. Ett område spärrades av.Foto: MIKAEL NILSSON
Man skjuten. Polisen söker med hund efter skottlossningen på Rosengård.Foto: MIKAEL NILSSON
Polis på plats på Rosengård efter skjutningen på julaftonskvällen.Foto: MIKAEL NILSSON

En man blev på julaftonskvällen skjuten i låret när han befann sig i området Rosengård.

– Det är en man som är skjuten, säger Timmy Jeppsson, inre befäl vid Malmöpolisen till Kvällsposten.

Polisen har förhört tre personer under kvällen, men det är oklart om de är misstänkta för inblandning i händelsen.

Kvart i åtta på julaftonskvällen kom larmet om skottlossningen in till polisen. En man ska ha blivit beskjuten på Ramels väg och ambulans och polis åkte till platsen. Enligt Sydsvenskan är mannen skjuten i ena låret.

Skjutningen inträffade intill det hus där en kraftig explosion inträffade förra veckan, berättar Kvällspostens fotograf. 

Händelsen rubriceras som mordförsök. Polisen har under måndagskvällen förhört tre personer samt den skjutne. Ingen av de tre personer som förhörts är dock misstänkt för skottlossningen.

– Tre personer har förhörts, samtliga släppta, de är inte misstänkta. Den skjutne har naturligtvis också hörts under olika former. Vi har även hört andra vittnen, säger Peter Martin, vakthavande befäl på polisens ledningscentral i region syd.

Mannen är känd av polisen

Enligt Region Skånes presstjänst är den skjutne mannen i 25-årsåldern och har lindriga skador. Om han fördes till sjukhuset i ambulans eller privat bil är oklart, säger Timmy Jeppsson, inre befäl på Malmöpolisen.

– Han är på sjukhus. Mer kan jag inte säga, det är ett känsligt läge nu i början.

Mannen kunde senare under kvällen lämna sjukhuset.

– Ingen är gripen. Avspärrningarna vid sjukhuset har hävts. Mannen har lämnat sjukhuset under kvällen, han är känd av polis sedan tidigare, säger Peter Martin.

Mannen är sedan tidigare misstänkt för minst ett brott och greps när han lämnade sjukhuset, rapporterar Sydsvenskan.

Mannen ska ha varit i sällskap med kamrater när han sköts. 

Ett område har nu spärrats av och tekniker har tillkallats. Man har även genomfört sökningar med hund. 

– Vi har spärrat av platsen vid Ramels väg. Skottlossningen skedde utomhus i en slags park, nu hävs avspärrningarna efter att den tekniska undersökningen är klar, säger Peter Martin.

Polisen spärrade av ett större område efter mordförsöket på julaftonskvällen.Foto: MIKAEL NILSSON

Oro för fler skjutningar efter mordet på Saleh Hadri

Enligt källor till Kvällsposten har polisen befarat att skjutningar ska inträffa just under julhelgen. Bakgrunden till den oron ska vara de många sprängdåd som inträffat i Malmö den senaste tiden samt det uppmärksammade mordet på Saleh Hadri. Han beskrivs ha varit en av Malmös tyngsta kriminella och sköts i huvudet när han klev ut från sin port den 12 december.

 

LÄS MER: Fruktar hämnden efter mordet på Saleh Hadri