Ett bråk i centrala Landskrona ska ha eskalerat i en skottlossning. Foto: Andre TajtiEtt bråk i centrala Landskrona ska ha eskalerat i en skottlossning. Foto: Andre Tajti
Ett bråk i centrala Landskrona ska ha eskalerat i en skottlossning. Foto: Andre Tajti
Det var klockan 12.19 som larmet om en skjuten man kom in till polisen. Foto: Andre TajtiDet var klockan 12.19 som larmet om en skjuten man kom in till polisen. Foto: Andre Tajti
Det var klockan 12.19 som larmet om en skjuten man kom in till polisen. Foto: Andre Tajti
Polisen har spärrat av platsen. Foto: Andre TajtiPolisen har spärrat av platsen. Foto: Andre Tajti
Polisen har spärrat av platsen. Foto: Andre Tajti

Man skjuten i båda benen i Landskrona

Publicerad

Den 24-årige mannen i Landskrona som vid middagstid på tisdagen blev skjuten i båda benen har förhörts av polisen på sjukhuset.

– Han är inte särskilt meddelsam, säger Kenneth Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Den skjutne är själv dömd för vålds- och vapenbrott.

Larmet om den skjutne mannen kom in till polisen klockan 12.19. På Skolallén i de centrala delarna av Landskrona ska ett bråk ha urartat till en skottlossning.

– Vi fick ett samtal om ett bråk utomhus där flera personer var iblandade. Skott hördes och några personer lämnade platsen springande, säger Stephan Söderholm vid ledningscentralen för polisen i Region syd.

– En av dem är antagligen gärningsmannen, men personen är inte kvar på platsen.

Hittade skottskadad 24-åring

Vad personerna bråkat om eller exakt hur många som var inblandad i bråket är oklart. På platsen hittades en 24-årig man skottskadad.

Han hade blivit skjuten i båda benen men var hela tiden vid medvetande och talbar när räddningstjänst och polis kom till platsen. Han fördes till Skånes universitetssjukhus i Lund med allvarliga, men inte livshotande, skador.

Två hundpatruller sökte i den riktning som de misstänkte gärningsmännen hade tagit när de sprang från platsen. Ännu flera två timmar efter skottlossningen var polisen kvar på platsen.

Tekniker hittade flera tomhylsor har på platsen.

– Det har skjutits åtminstone två skott, säger Stephan Söderholm.

Ville inte lämna uppgifter

Under eftermiddagen var polisens utredare uppe hos 24-åringen på sjukhuset och förhörde honom som målsägare i utredningen som rubriceras mordförsök. Men mannen var inte särskilt intresserad av att hjälpa polisen med uppgifter.

– Det rör sig om en av oss mycket välkänd man, säger Kenneth Andersson.

– Han är tidigare dömd för grovt olaga hot, narkotikabrott och vapenbrott. Bland annat.

Strax efter skjutningen klockan 12.19 kom ytterligare ett larm om en blodig man som blivit sedd vid Albanoskolan, 400 meter från den första platsen. Polisen skickade en vapenhund till platsen för det andra larmet – men den markerade inte.

– Vi har inte hittat någon andra målsägare heller. Vi kan inte se något att utreda där, säger Kenneth Andersson.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag