Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Knivman misstänks för mordförsök på poliser

Polisen sköt i går kväll en man i 50-årsåldern. Enligt polisen ska mannen ha uppträtt hotfullt och burit kniv. Arkivbild.Foto: LASSE SVENSSON

På fredagskvällen sköts en knivbeväpnad man av polis i Helsingborg.

En hotfull situation ska enligt polisen ha uppstått vid polishuset och mannen sköts i benet.

Den skadade mannen är i 50-årsåldern och vårdas på sjukhuset i Helsingborg.

Han misstänks nu för mordförsök på två poliser.

Klockan 22.12 på fredagen sköts en man vid polishuset på Berga Allé i Helsingborg. Enligt uppgifter på polisens hemsida ska mannen – som var beväpnad med kniv – ha uppträtt hotfullt. 

En polispatrull ska ha sett den knivbeväpnade mannen befinna sig utanför personalingången till polishuset i Helsingborg. Enligt polisen ska en hotfull situation ha uppstått, vilket fick polisen att skjuta så kallad verkanseld mot mannen.

Mannen skottskadades i benet, men hur många skott som avlossades eller om mer än ett av polisen tjänstevapen användes vid händelsen vill polisen inte uppge.

– Jag vill inte alls gå in på vad som hänt på platsen. Jag har inte hela bilden och vill inte förekomma utredningen. Därför säger jag att polispatrullen tvingades skjuta verkanseld, säger Fredrik Bratt, presstalesperson polisens ledningscentral.

Platsen spärrades av i väntan på teknisk undersökning. 

Man i 50-årsåldern skjuten av polis

En ambulans larmades till platsen och den skadade mannen, som är i 50-årsåldern, fördes till sjukhus. Enligt Region Skåne skadades mannen allvarligt.

– Patrullen kallade omedelbart en ambulans till platsen. Mannen fördes till Helsingborgs lasarett och han ska då ha varit vaken och talbar vad jag förstår, säger Fredrik Bratt.

Den skottskadade mannen är nu misstänkt för mordförsök på två poliser.

Mannen anhölls under lördagsförmiddagen. På kvällen rapporterar dock SVT Nyheter Helsingborg att han inte längre är anhållen.

– Det innebär att han inte längre är frihetsberövad, men han är fortfarande misstänkt för två fall av mordförsök, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till SVT Nyheter.

 

LÄS MER: Vännen ska hylla Avicii på festival: ”Älskade honom” 

Händelsen ska utredas

En utredning kommer att inledas av Särskilda åklagarkammaren. 

– Alltid när en polis tvingas använda sitt tjänstevapen skarpt inleds en utredning av särskilda åklagarkammaren och det är rutin och det kommer även göras i detta fallet, säger Fredrik Bratt.

Ingen polis ska ha skadats vid händelsen.

– Patrullen togs om hand av kolleger och de kommer att förhöras inom sinom tid.