Man skadad på byggarbetsplats

Publicerad

Polis och ambulans larmades på fredagen till en fallolycka.

Skadeläget är allvarligt för den skadade mannen.

– Det är en fallolycka på en byggarbetsplats. Mannen är förd till sjukhus med ambulans, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Larmet om arbetsplatsolyckan kom in klockan 13:38. Ambulans skickades till platsen i Läckeby, Kalmar län.

– Vi fick in ett SOS-meddelande om att ambulans var på väg till en byggarbetsplats. Det är någon form av fallolycka. Det är en man som är skadad.

Allvarligt skadad

Mannen som är i 65-års åldern fördes till sjukhus med ambulans. Han vårdas nu på Länssjukhuset i Kalmar för sina skador. Enligt sjukhuset är mannen allvarligt skadad. 

– Patrullen nämnde en benskada, men hur allvarliga skadorna är vet jag inte, säger Fredrik Bratt.

Utreder olyckan

Polisen utreder nu vad som är orsaken till arbetsplatsolyckan.  

– Mannen befann sig på en trappa till en byggbarack när han skadade sig, men exakt hur olyckan gick till vet jag inte. Vi kommer utreda och se om det är någon som brustit, säger Fredrik Bratt.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag