En person fördes till sjukhus efter en detonation på en balkong i Malmö. Foto: Andreas Holm
En person fördes till sjukhus efter en detonation på en balkong i Malmö. Foto: Andreas Holm

Man skadad efter detonation i Malmö

Publicerad

En man i 50-årsåldern skadades under torsdagskvällen i samband med en detonation vid en balkong i Malmö. Mannen fördes till sjukhus.

– Mannen har sagt att något har detonerat och att han därför gjort illa handen, säger polisens pressinformatör Kim Hild.

Explosionen föranledde ett massivt polispådrag. Det visade sig senare handla om en fyrverkeripjäs som detonerat.

Larmet om en detonation på Norra Grängesbergsgatan i Malmö kom klockan 20.27 på skärtorsdagen. Enligt polisen inträffade detonationen i anknytning till en balkong.

– Patruller på plats har konstaterat att någonting har hänt, berättade Kim Hild strax efter händelsen.

Polisen skickade flera patruller till platsen och upprättade omfattande avspärrningar. Även polisens bombskydd och tekniker skickades till området. Även räddningstjänsten var strax innan klockan 21 på väg till platsen.

Fördes till sjukhus

Initialt var polispatrullerna mycket försiktiga då de inte visste om det förelåg risk för ytterligare detonationer. Ett beslut om att evakuera en trappuppgång i närheten fattades, ett beslut som en stund senare drogs tillbaka.

– Man har sett till att boende i andra trappor i närheten håller sig inne. Det är oklart hur mycket polis på plats har kunnat undersöka platsen med tanke på att de inte vet vad som har hänt eller om platsen ännu är säker, berättade Kim Hild en dryg halvtimme efter detonationen.

Mannen som skadades i samband med detonationen fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt akutmottagningen på Skånes universitetssjukhus i Malmö bedöms mannens skador som lindriga. Han kommer dock att få stanna på sjukhuset över natten, enligt sjukhuset.

Väl på plats kunde polisens bombgrupp undersöka platsen. Man uppgav knappt två timmar efter detonationen att det var någon form av fyrverkeripjäs som exploderat.

Avspärrningarna begränsades till den berörda lägenheten där polisens tekniker fortsatte sitt arbete.

 

Följ Kvällsposten på Facebook och Twitter för de senaste sydsvenska nyheterna!

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag