Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Påkörd och dödad av backande lastbil

En 69-årig man skadades och fördes till sjukhus i ambulans efter att ha kommit i vägen för en backande lastbil utanför Eslöv på måndagen. Han avled senare.

Olyckan inträffade efter att polisen infört trafikdirigering i området efter en tidigare brand i närheten. Polisen skrev anmälan om vållande till annans död.

Larmet om trafikolyckan inkom till SOS strax efter klockan 15.30 på måndagen. Händelsen ska ha inträffat på länsväg 1303 i trakten av Kastberga, öster om Eslöv.

Den 69-årige mannen avled efter att ha kommit i vägen för en backande lastbil utanför Eslöv.
Foto: MIKAEL NILSSON
Polispatrullen utförde första hjälpen-insatser i form av hjärt- och lungräddning.
Foto: MIKAEL NILSSON

Vägen var avstängd i det första skedet efter händelsen.

Den skadade mannen ska ha varit fotgängare och uppehållit sig längs vägen utan något fordon. De närmare omständigheterna var inte kända.

Tidigare under måndagen hade polisen även fått larm om en skorstensbrand i området. Vid det tillfället ska polisen ha infört trafikdirigering på platsen som en följd av trafiksituationen i området.

Backade med släpet

Om det haft något med den aktuella olyckan att göra var inledningsvis okänt.

Enligt tillgängliga uppgifter ska lastbilsföraren ha backat med sitt ekipage på den aktuella vägsträckan. I samband med det ska den 69-årige mannen ha kommit i vägen.

Polisen skriver på sin hemsida att första patrull på plats var just en patrull som varit på den aktuella branden. 

Patrullen utförde första hjälpen-insatser i form av hjärt- och lungräddning. Räddningstjänst och ambulans tillkallades omedelbart och mannen fördes till sjukhus.

Anhöriga underrättades

Vid 18.25 meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador. De anhöriga hade då underrättats.

Händelsen utreds som vållande till annans död. Men det betyder inte att chauffören är misstänkt för brott – i vart fall inte i detta skede av utredningen.

– Olyckan måste utredas vidare och chauffören ska förstås förhöras, säger Rickard Lundqvist.

– Men det är först när omständigheterna kring händelsen är utredda som det går att besluta om någon kan misstänkas för brott.

TV: Papegoja på besök mitt i vintern: ”Jag blev jätteglad”

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!