Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Man ska ha våldtagit lillasystern 100 gånger

18-åringen ställs inför rätta i domstolen i Holstebro

En familjetragedi rullas upp när en 18-åring i dag står inför rätta i danska Holstebro för att han våldtagit sin nu elvaåriga lillasyster hundra gånger mellan 2012–2014. En 19-årig släkting är medåtalad för att ha deltagit.

Samtidigt ställs 18-åringen till svars för ett 50-tal våldtäkter mot en tioårig kusin.

Storebrodern erkänner i stora drag vad som hänt. Övergreppen skedde i familjens hem i en mindre ort på nordvästra Jylland och pågick i nästan två och ett halvt år, skriver Ekstrabladet.

Det hela uppdagades av syskonens mamma i juli 2014 – men hon dröjde till september samma år innan hon gjorde polisanmälan.

I samband med anmälan omhändertogs 18-åringen omedelbart och han har fram till onsdagens rättegång bott under övervakning på en institution. Han uppges ha någon form av mentalt handikapp.

Började i mars 2012

Den medåtalade, ett år äldre släktingen anses däremot vara psykiskt frisk.

I förhör har 18-åringen berättat att övergreppen mot den då bara nioåriga lillasystern började i mars 2012. Det började med att han frågade sin släkting om han ville vara med och ha sex med lillasystern.

Släktingen ska därefter deltagit vid uppskattningsvis de första 20 tillfällena men sedan avstått.

I rätten ska 18-åringen även prövas för ett 50-tal våldtäkter och andra sexuella övergrepp mot en kusin som är ett år yngre än hans lillasyster. I dem ska inte släktingen ha medverkat.

Ytterligare sexövergrepp

Dessutom ställs 18-åringen till svars för ytterligare ett fall av sexuellt övergrepp mot minderårig. I det fallet handlar det om samlag med en flicka som inte fyllt 15 år. Det ärendet betecknas dock inte som våldtäkt.

Åklagaren i ärendet begär att 18-åringen ska lämnad över till sluten psykiatrisk vård. 19-åringen – som alltså anses vara fullt tillräknelig – riskerar däremot fängelse för sin del i övergreppen.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!