Man polisanmälde sin mor - fick fel julklapp

36-åringen var inte speciellt nöjd med julklappen han fick av sin mamma. Han ringde helt enkelt polisen och anmälde henne, dock oklart varför...
Foto: Ulf Ryd

Sveriges minst tacksamma julklappsmottagare? Ja, det kan vara den 36-årige Blekingebo som på annandagen ringde in till polisen och anmälde sin mamma. Orsaken? 

Han var missnöjd med sin julklapp. 

– Det är inget brott att få en brandgul tröja, säger Malin Pärmborn, inre befäl i Blekinge, till Kvällsposten. 

Att mjuka julklappar inte är lika roliga som hårda är något som de flesta är överens om. Och att man ibland får julklappar som inte faller en i smaken hör liksom julen till. Men en 36-årig man i Blekinge har inte klarat av att bita ihop och gå vidare efter att ha fått ta emot en brandgul tröja i julklapp från sin mamma. Mannen har varit missnöjd så till den milda grad att han bestämde sig för att ringa polisen och anmäla sin mor. 

Polisen tog upp anmälan

Sydöstran var först ut med att rapportera om den mindre vanliga anmälan som gjordes på annandag jul vid 17.30-tiden. Mannen ska enligt polisen ha insisterat på att brottet skulle tas upp. Det är dock oklart vad mannen ansåg att hans mor gjort sig skyldig till, mer än att hon gett honom fel gåva. 

Polisen gjorde sitt jobb och tog upp anmälan. 

– Vi är skyldiga att ta upp anmälan, men detta är inget som kommer att utredas vidare, säger Malin Pärmborn. 

Ärendet rubricerades som "ej brott". 

Om det var det faktum att det var en tröja i paketet eller om det var tröjans något ovanliga färg som rörde upp känslorna framgår inte av anmälan. 

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!