36-åringen var inte speciellt nöjd med julklappen han fick av sin mamma. Han ringde helt enkelt polisen och anmälde henne, dock oklart varför... Foto: Ulf Ryd
36-åringen var inte speciellt nöjd med julklappen han fick av sin mamma. Han ringde helt enkelt polisen och anmälde henne, dock oklart varför... Foto: Ulf Ryd

Man polisanmälde sin mor - fick fel julklapp

Publicerad

Sveriges minst tacksamma julklappsmottagare? Ja, det kan vara den 36-årige Blekingebo som på annandagen ringde in till polisen och anmälde sin mamma. Orsaken?

Han var missnöjd med sin julklapp.

– Det är inget brott att få en brandgul tröja, säger Malin Pärmborn, inre befäl i Blekinge, till Kvällsposten.

 

Att mjuka julklappar inte är lika roliga som hårda är något som de flesta är överens om. Och att man ibland får julklappar som inte faller en i smaken hör liksom julen till. Men en 36-årig man i Blekinge har inte klarat av att bita ihop och gå vidare efter att ha fått ta emot en brandgul tröja i julklapp från sin mamma. Mannen har varit missnöjd så till den milda grad att han bestämde sig för att ringa polisen och anmäla sin mor.

Polisen tog upp anmälan

Sydöstran var först ut med att rapportera om den mindre vanliga anmälan som gjordes på annandag jul vid 17.30-tiden. Mannen ska enligt polisen ha insisterat på att brottet skulle tas upp. Det är dock oklart vad mannen ansåg att hans mor gjort sig skyldig till, mer än att hon gett honom fel gåva.

Polisen gjorde sitt jobb och tog upp anmälan.

– Vi är skyldiga att ta upp anmälan, men detta är inget som kommer att utredas vidare, säger Malin Pärmborn.

Ärendet rubricerades som "ej brott".

Om det var det faktum att det var en tröja i paketet eller om det var tröjans något ovanliga färg som rörde upp känslorna framgår inte av anmälan.

Evelina Olsson
Evelina Olsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag