Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänkt för mord i Simrishamn begärs häktad

Den misstänkte mannen greps efter en stor polisinsats.Foto: Anders Grönlund

Den man i 25-årsåldern som misstänks för mord på en man i 50-årsåldern utanför Simrishamn begärdes i dag häktad av åklagare.

Den misstänkte greps kort efter att en explosionsartad brand brutit ut i ett uthus där den mördade mannen hittades.

Larmet om branden kom vid 10-tiden på tisdagen och kort efter blev den misstänkte mannen efterlyst och anhållen i sin frånvaro. Polisen insatsstyrka grep honom på en plats inte långt från villafastigheten där den döde mannen hittades. Han ska ha utsatts för någon form av våld.

Det har hållits flera förhör med den misstänkte mannen och då har hans försvarsadvokat, Mikael Nilsson, varit närvarande.

”Hört andra personer”

Henrik Sten vill inte svara på om mannen nekar eller erkänner brott. I nuläget finns också vittnesuppgifter i utredningen.

– Vi har hört andra personer, säger Henrik Sten.

Den anhållne mannen är sedan tidigare känd av polisen men hans senaste straff ligger flera år tillbaka i tiden. Han är inte, såvitt Kvällsposten kunnat utröna, tidigare dömd för något grovt våldsbrott.

Häktningsförhandlingen hålls i dag kl 13 i Ystads tinsgrätt.