Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man misstänkt för mord i Åhus får stjärnadvokat

Stjärnadvokaten Björn Hurtig representerar nu den mordmisstänkte 29-åringen. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
En kvinna i 30-årsåldern hittades mördad i Åhus. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN
Polisen utförde noggranna undersökningar i området. Foto: JENS CHRISTIAN / FOTOGRAF JENS CHRISTIAN

Stjärnadvokaten Björn Hurtig representerar nu den 29-åring som är misstänkt för mordet i Åhus, efter en begäran från mannen själv.

29-åringen själv har frivilligt gått med på att häktas i ytterligare två veckor och fredagens omhäktningsförhandling ställdes därför in.

Åklagaren har dessutom begärt förlängd åtalstid i utredningen.

Den 29-årige man som sitter häktad misstänkt för mordet på en kvinna i Åhus byter nu advokat. Från att tidigare ha representerats av advokat Niklas Mandelholm går han över till stjärnadvokaten Björn Hurtig, skriver SR.

Mannens begäran om att byta advokat lämnades in på onsdagen. 29-åringen önskade att advokatbytet skulle skötas skyndsamt.

"Vid ett så pass allvarligt ärende som detta är känns det lämpligast att byta omgående" ska det enligt SR ha stått i mannens begäran.

Tidigare klienter till Björn Hurtig är bland annat Wikileaks-grundaren Julian Assange, kirurgen Paolo Macchiarini och Lisa Holms mördare. Björn Hurtig representerar just nu även Kulturprofilen Jean-Claude Arnault som anklagas för att ha läckt vinnare av Nobelpriset i litteratur.

 

LÄS MER: Kvinna hittades död – 29-årig man anhållen

 

Förlängd åtalstid begärs

Enligt Kristianstadsbladet har åklagaren på fredagsmorgonen begärt förlängd åtalstid för utredningen.

29-åringen har suttit häktad sedan den 13 april och på fredagen skulle en omhäktningsförhandling hållas – en omhäktningsförhandling som ställdes in. Den mordmisstänkte mannen har frivilligt gått med på att sitta fortsatt häktad i två veckor till.

Kvällsposten har sökt advokat Björn Hurtig utan resultat.