Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kvinna anhållen för mord på man i bostad

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.

Tidigt på onsdagsmorgonen hittades en man i 25-årsåldern död i en lägenhet i centrala Landskrona. En 22-årig kvinna har anhållits som misstänkt för mord.

Mannen och kvinnan ska enligt uppgift ha haft en relation till varandra.

Händelsen offentliggjordes inte förrän strax före klockan 16 trots att den hade inträffat tio timmar tidigare.

Polisens tekniker har under dagen genomfört en teknisk undersökning av platsen och personal från polisen har genomfört dörrknackning i området.

Avsikten var att få information från grannar och närboende om de hört eller sett något som kunde vara relevant för utredningen.

Det misstänkta mordet har skett i centrala Landskrona.
Mannen hittades död i en lägenhet i centrala Landskrona. En kvinna som befann sig i lägenheten greps.Foto: ANDRE TAJTI / TOPNEWS

Polisen fick larm om händelsen vid 06-tiden på onsdagsmorgonen. Mannen hittades död i en lägenhet i centrala Landskrona.

Det är oklart om mannen, kvinnan eller båda var skrivna på adressen.

– Vi har inga ytterligare uppgifter att lämna. Vi hänvisar till förundersökningsledaren, säger Jimmy Modin vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

Omständigheter på platsen gjorde att det inte gick att utesluta att ett brott hade begåtts, och en kvinna som befann sig i lägenheten greps.

Anhölls misstänkt för mord

Senare under onsdagen anhölls hon som misstänkt för mord av åklagaren Ingegerd Jigin. Hon kommenterar händelsen i Helsingborgs Dagblad.

– Än så länge vet vi inte så mycket. Vi har en person som har frihetsberövats i lägenheten, säger Ingegerd Jigin till HD.

– Vederbörande är delgiven misstanke och ska höras i morgon. I dag har det gjorts teknisk undersökning på platsen. Jag har inte så mycket mer att säga.

Den lokala nyhetssajten AT-Foto uppger att mannen och kvinnan hade en relation och att det ska röra sig om ett knivmord.

Brottsstatistik 2019 från Brottsförebyggande rådet (Brå).

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!