Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man misstänks för stöld - bröt sig in i tvättstuga

Larmnummer att ha koll på.

Under natten har det varit flera stölder och stöldförsök i Sydsverige. 

I Lund har en man i 30-årsåldern gripits efter att ha brutit sig in i en tvättstuga. Polisen kunde ta honom på bar gärning. 

Strax efter klockan 3 natten till måndag larmades polisen om ett pågående inbrott i en tvättstuga på Sankt Månsgatan i Lund. 

”När patrull anlände till platsen anträffades en man som greps som misstänkt för inbrottet”, skriver Jimmy Modin, presstalesperson på ledningscentralen för Region syd, på polisens hemsida. 

Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för stöld samt förberedelse till stöld.

På flera håll i Sydsverige har det varit stölder och stöldförsök. I Sölvesborg larmades polisen till Murgrönevägen efter att fyra personer setts försöka bryta sig in i ett förråd. 

”Patruller sökte efter gärningsmännen men utan resultat”, skriver polisen. 

Hundpatrull kunde gripa man

I Helsingborg kunde en man gripas efter att ha försökt bryta sig in i en lastbil på Mineralgatan. Det var en lastbilschaufför som ringde in till ledningscentralen och berättade om ett pågående inbrott i hans lastbilstrailer. 

Inbrottstjuven var borta när polisen kom, men märken efter inbrottsförsöket syntes på trailern. 

”En hundpatrull som också hade skickats till platsen började att spåra efter gärningsmännen och kunde efter en stund gripa en man en bit bort från brottsplatsen”, skriver polisen. 

Mannen är i 40-årsåldern och misstänkt för försök till stöld.

TV: Fler nyheter från Sydsverige

Förbryllande felet i SVT upprepas gång på gång.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!