Polisen fick strax före halv tolv på söndagskvällen larm från flera personer som ringde och berättade att en man blev utsatt för misshandel. Foto: Patrick Persson
Polisen fick strax före halv tolv på söndagskvällen larm från flera personer som ringde och berättade att en man blev utsatt för misshandel. Foto: Patrick Persson

Man misshandlades i Malmö – med järnrör

Publicerad

En man utsattes sent på söndagskvällen för en grov misshandel av ett flertal personer med ett järnrör i Malmö.

Ingen person är ännu gripen i ärendet, men polisen säger sig ha ett bra signalement på en av angriparna.

– Det kan röra sig om ett hatbrott, men det får utredningen visa, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Strax före halv tolv på söndagskvällen fick polisen ta emot flera samtal från personer som berättade att en man blev utsatt för misshandel på Seved i Malmö. Mannen ska bland annat slagen med ett järnrör.

– Vi skickade flera patruller och efter en stund hittades mannen, inte där misshandeln skett utan han påträffades liggande på en angränsande gata. Han hade sprungit dit, säger Marie Keismar, vakthavande befäl vid Skånepolisen.

Mannen fördes till sjukhus med allvarliga men ej livshotande skador. När han kom in till akuten hade han en stor sårskada i huvudet och klagade även på smärta i överkroppen.

Flera vittnen till händelsen

Under natten har polisen varit på plats i området och bland annat förhört vittnen

– Det är många som sett händelsen. Vi har också sökt efter järnröret, säger Marie Keismar.

Efter vittnesförhör ska bilden av händelseförloppet också ha klarnat.

– Vi tror att han varit i bostaden och kommit i ordväxling med personer ute på gatan. Vi vet inte vad de bråkade om. Mannen gick ut på gatan och blev jagad av ett antal personer. Han blev sedan misshandlad lite längre upp på gatan, Marie Keismar.

Under natten har polisen även kunnat hålla förhör med den misshandlade mannen. Enligt hans uppgifter ska angriparna ha varit ungefär tio personer.

– Vi vet inte hur många som varit aktiva i misshandeln, bara att det är ett flertal som varit inblandade, säger Marie Keismar.

Grov misshandel och hatbrott

Händelsen rubriceras som grov misshandel, men senare under natten uppgav polisen även att mannen kan ha varit utsatt för ett hatbrott.

– Vi har bedömt det som att det kan röra sig om ett hatbrott, men det är något som utredningen får visa, säger Marie Keismar.

Under måndagsmorgonen var fortfarande ingen misstänkt gärningsman gripen i ärendet.

– Men vi har ett signalement på en av gärningsmännen, säger Anders Kristersson, inre befäl vid Malmöpolisen.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag