Här stod den efterlyste bilen parkerad. Foto: GUGGE ZELANDERHär stod den efterlyste bilen parkerad. Foto: GUGGE ZELANDER
Här stod den efterlyste bilen parkerad.  Foto: GUGGE ZELANDER
Bilen som den åtalade körde skadades i samband med händelsen. Foto: PolisenBilen som den åtalade körde skadades i samband med händelsen. Foto: Polisen
Bilen som den åtalade körde skadades i samband med händelsen.  Foto: Polisen

Man körde på polis – åtalas för flera brott

Publicerad

I en stulen bil försökte den 32-årige mannen fly från polisen i Malmö. 

Mitt under flyktförsöket körde han på en polis – som bröt flera ben i foten.

Nu åtalas han för grov misshandel, olovlig körning, olovligt brukande, rattfylleri och ringa narkotikabrott. 

Efter ett larm från ledningscentralen intresserade sig en polispatrull för en bil parkerad på Musketörsgatan i Malmö, som stämde in på beskrivningen. 

Registreringsnumret på bilen visade sig inte stämma med chassinumret. En parkeringsbot inne i bilen var i stället det som avslöjade den egentliga ägaren. 

Under tiden polispatrullen väntade på bärgningsbil för transport till bilens ägare satte sig två män i bilen – och en insats drog i gång. 

 

LÄS OCKSÅ: Nya tips kring mordet på Lelle Hildebrand 

 

Körde på polis

Men trots att polispatrullen tydligt annonserade sin avsikt vägrade mannen att stanna. 

I den sekvensen blev också en polisman påkörd. Enligt åklagaren såg 32-åringen att det stod en polis intill passagerarsidan – och valde ändå att backa.

– Jag vet inte. Det enda jag såg är hans pistol mot bilen. Jag får panik då, det är då jag backar. Jag vände mig om och tittade bakåt. Som jag har sagt innan så har min avsikt aldrig varit att köra på någon. Då skulle jag ha kört mot dem i stället, säger mannen i förhör.

Men enligt polispatrullen drogs aldrig något vapen. 

Polismannen som blev påkörd bröt flera ben i foten och gick med gips i sex veckor. Enligt Stefan Sintéus sjukskrevs polisen, men var trots det vid gott mod. 

 

LÄS OCKSÅ: Spädbarn dog – pappan fälls för grov misshandel 

 

"Kände ingen smärta"

Men trots frakturerna i foten var polismannen högst delaktig i gripandet.

– Efter att jag föll till marken så reste jag mig upp direkt. Vid det tillfället kände jag ingen smärta i foten. Jag sprang efter bilen och skrek på radion att han hade kört över min fot. Jag ropade på förstärkning och sa att vi behövde hjälp, säger polismannen i förhör.

– Efter uppskattningsvis 30 meter kom jag ikapp föraren, drog honom till marken och grep honom. Jag belade honom med handfängsel 

Nu har mannen åtalats vid Malmö tingsrätt. Han är misstänkt för  grov misshandel, olovlig körning, olovligt brukande, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han erkänner olovlig körning och narkotikabrott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag