Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man körde på polis – åtalas för flera brott

Här stod den efterlyste bilen parkerad. Foto: GUGGE ZELANDER
Bilen som den åtalade körde skadades i samband med händelsen. Foto: Polisen

I en stulen bil försökte den 32-årige mannen fly från polisen i Malmö. 

Mitt under flyktförsöket körde han på en polis – som bröt flera ben i foten.

Nu åtalas han för grov misshandel, olovlig körning, olovligt brukande, rattfylleri och ringa narkotikabrott. 

Efter ett larm från ledningscentralen intresserade sig en polispatrull för en bil parkerad på Musketörsgatan i Malmö, som stämde in på beskrivningen. 

Registreringsnumret på bilen visade sig inte stämma med chassinumret. En parkeringsbot inne i bilen var i stället det som avslöjade den egentliga ägaren. 

Under tiden polispatrullen väntade på bärgningsbil för transport till bilens ägare satte sig två män i bilen – och en insats drog i gång. 

 

LÄS OCKSÅ: Nya tips kring mordet på Lelle Hildebrand 

 

Körde på polis

Men trots att polispatrullen tydligt annonserade sin avsikt vägrade mannen att stanna. 

I den sekvensen blev också en polisman påkörd. Enligt åklagaren såg 32-åringen att det stod en polis intill passagerarsidan – och valde ändå att backa.

– Jag vet inte. Det enda jag såg är hans pistol mot bilen. Jag får panik då, det är då jag backar. Jag vände mig om och tittade bakåt. Som jag har sagt innan så har min avsikt aldrig varit att köra på någon. Då skulle jag ha kört mot dem i stället, säger mannen i förhör.

Men enligt polispatrullen drogs aldrig något vapen. 

Polismannen som blev påkörd bröt flera ben i foten och gick med gips i sex veckor. Enligt Stefan Sintéus sjukskrevs polisen, men var trots det vid gott mod. 

 

LÄS OCKSÅ: Spädbarn dog – pappan fälls för grov misshandel 

 

"Kände ingen smärta"

Men trots frakturerna i foten var polismannen högst delaktig i gripandet.

– Efter att jag föll till marken så reste jag mig upp direkt. Vid det tillfället kände jag ingen smärta i foten. Jag sprang efter bilen och skrek på radion att han hade kört över min fot. Jag ropade på förstärkning och sa att vi behövde hjälp, säger polismannen i förhör.

– Efter uppskattningsvis 30 meter kom jag ikapp föraren, drog honom till marken och grep honom. Jag belade honom med handfängsel 

Nu har mannen åtalats vid Malmö tingsrätt. Han är misstänkt för  grov misshandel, olovlig körning, olovligt brukande, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Han erkänner olovlig körning och narkotikabrott.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!