Man knivskuren i huvudet och rånad

Publicerad

En man i 18-årsåldern har rånats och knivskurits vid Knutpunkten i centrala Helsingborg. 

Polisen rubricerar händelsen som grovt rån.

– Han har en skärskada i huvudet, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd.

Larmet om rånet kom in fem minuter över midnatt.

Polisen i Region Syd skriver på sin webbplats:

"Polis åker till sjukhuset i Helsingborg med anledning av en man som kommit in på egen hand till akuten med skärskada. Information framkommer snart om att mannen blivit rånad på Knutpunkten av flera okända gärningsmän som tar hans mobil och i samband med detta orsakar honom skärskada."

Kommit in till sjukhus med skärskada

– 00.05 fick vi samtal från sjukhuset om att han har kommit in med den här skadan, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen i Region Syd. Då var han rörlig och talbar. Jag vet däremot inte om sjukhuset bedömer skadan som allvarlig. 

Mannen, som är i 18-årsåldern, har i stora drag kunnat berätta  om överfallet. 

– Det var flera personer som har gick på honom, men han kan inte exakt säga hur många de har varit, säger Kim Hild. I samband med den här händelsen blev han av med mobilen. 

"Ser inte ut att vara livshotande"

Mannen ska också, enligt polisen, ha fått en skärskada någonstans uppe på huvudet i samband med överfallet.

– Det ser inte ut att vara livshotande. Då hade det här varit rubricerat som mordförsök, säger Kim Hild. 

Är det någon som är gripen?

– Nej, tyvärr inte.

Finns det några bra signalement?

– Egentligen inte. Han kan inte ens berätta hur många de har varit. Det kan också vara svårt att uppfatta det i samband med en sådan här händelse. 

Texten uppdateras.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag