Flera patruller är på plats i Folkets park efter mordförsöket. Foto: Alice Fresia Rydhagen
Flera patruller är på plats i Folkets park efter mordförsöket. Foto: Alice Fresia Rydhagen

Ung man knivskadad efter storbråk i park

Publicerad

En ung man har blivit knivskuren vid ett bråk i Malmö.

Han tog sig till akuten med hjälp av privatpersoner.

Mannen är allvarligt skadad och händelsen utreds som mordförsök.

– Vi tror att det har samband med ett större bråk i Folkets park, säger Fredrik Bratt vid polisens regionledningscentral syd.

Larmet kom in till polisen klockan 20.36 på tisdagen.

Mannen, som är i 20-årsåldern, hade tagit sig till akuten med hjälp av privatpersoner och sökt hjälp för en misstänkt knivskada. 

Stort bråk vid Folkets park

Personerna som bar in den skadade till akuten hördes av polis under kvällen. 

Det är inte klart ifall de också var ögonvittnen till händelsen.

Hur illa skadad mannen är, är fortfarande oklart.

Den skadade mannen, som är i 20-årsåldern, tog sig till akuten med hjälp av privatpersoner.Foto: TOMAS LEPRINCE

Samtidigt som mannen sökte vård inkom uppgifter om ett större bråk vid Folkets park i Malmö.

Polisen utreder nu om mannen har skadats i samband med detta.

– Vi tror att det har samband med ett större bråk i Folkets park, säger Fredrik Bratt vid polisens regionledningscentral syd.

Minst tio personer ska ha varit inblandade i bråket.

– Vi befinner oss i Folkets park just nu och försöker hitta en brottsplats, säger Fredrik Bratt vid regionledningscentralen.

Hund ska söka efter blodspår

Vid 22.40-tiden var brottsplatsen fortfarande inte identifierad.

– Vi kommer att ta dit en hund som söker efter blodspår, säger Fredrik Bratt.

Enligt uppgift från polisen har mannen allvarliga skador. Polisen utreder händelsen som mordförsök. Han opererades akut under tisdagskvällen.

Poliser från enheten för grova brott har kopplats in i utredningen.

Vid 02.20-tiden meddelade polisen att mannen hålls nedsövd. Hans tillstånd var då stabilt och sjukvården bedömer att han kommer att överleva.

Arbetar vidare i ärendet

På onsdagsförmiddagen meddelade polisen att läget för den skadade mannen allvarligt men stabilt. Under dagen fortsätter polisen att arbeta vidare i ärendet. I nuläget har man inga misstänkta personer. 

– Vi söker också efter den exakta brottsplatsen, vi har inte den klar för tillfället. Vi misstänker någonstans vid Folkets park med tanke på att det är där bråket ska ha varit. Vi kommer också söka efter övervakningskameror i området, säger Nils Norling och fortsätter:

– Vi är väldigt angelägna att komma i kontakt med någon som vet mer, säger han.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag