En man i 50-årsåldern är allvarligt skadad efter en knivskärning. Foto: Andreas HolmEn man i 50-årsåldern är allvarligt skadad efter en knivskärning. Foto: Andreas Holm

En man i 50-årsåldern är allvarligt skadad efter en knivskärning.

 Foto: Andreas Holm
Senare under kvällen greps två män. De är i nuläget anhållna misstänkta för försök till mord. Foto: Tomas LeprinceSenare under kvällen greps två män. De är i nuläget anhållna misstänkta för försök till mord. Foto: Tomas Leprince
Senare under kvällen greps två män. De är i nuläget anhållna misstänkta för försök till mord. Foto: Tomas Leprince

Man knivskuren
– förd till sjukhus

Publicerad

En man i 50-årsåldern fördes allvarligt skadad till sjukhus efter att ha hittats knivskuren i södra delen av Ystad strax före klockan 21 på måndagskvällen. Två män sitter anhållna i samband med knivskärningen.

Händelsen larmades in till SOS klockan 20.53 i går kväll . Mannen, som var knivskuren på armar och överkropp, fördes till Ystads lasarett för vård och sedan vidare till Universitetssjukhuset i Lund.

– Vi har skickat en patrull till sjukhuset för att prata med honom så snart det går och läkare godkänner, sa Jimmy Modin på ledningscentralen för polisen i Region syd till Kvp på måndagskvällen.

Försök till mord

Det ska inte vara den skadade själv som har slagit larm om händelsen. Mannen ska ha hittats utomhus i närheten av Saltsjöbadsområdet.

– Ärendet rubriceras inledningsvis som försök till mord. Vi har flera patruller på plats som arbetar med ärendet just nu. Det finns även polishund där, säger Jimmy Modin.

Senare under kvällen greps två män. De är i nuläget anhållna misstänkta för försök till mord.

Henrik Högström
Henrik Högström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag