Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man knivmördad på öppen gata i Bromölla

HÖGGS TILL DöDS. En 50-årig man knivhöggs till döds i går kväll i centrala Bromölla. Ärendet rubriceras som mord alternativt dråp. Foto: Peo Möller

En man i 50-årsåldern knivhöggs till döds under ett bråk mitt i centrala Bromölla.

Polisen jagar fortfarande efter gärningsmannen, vars cykel kan ha hittats under den tekniska undersökningen.

- Vi såg en massa blåljus och undrade vad som hade hänt, säger Emanuel Persson som bor i området.

FAKTA

Ett flertal polispatruller skickas till Storgatan efter ett larm om en misshandel på adressen. På plats anträffas den knivskurna mannen som förs med ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad.

Polisen berättar att mannen i 50-årsåldern avlidit på sjukhus till följd av sina skador. Ärendet rubriceras som mord alternativt dråp.

Polisen tar bort avspärrningstejpen. Under den tekniska undersökningen hittade man en cykel, som polisen misstänker är gärningsmannens, två kvarter bort på Bruksgatan.

POLISENS AGERANDE - MINUT FöR MINUT

Mordplatsen spärrades av med blåvit polistejp och den tekniska undersökningen pågick fram till strax efter midnatt. Då hade polisen hittat vad man misstänker är gärningsmannens cykel, ungefär två kvarter bort från platsen, vid Bruksgatan. Cykeln täcktes över och beslagtogs för en teknisk undersökning.

Gärningsmannen flydde

Det var klockan 20 i går kväll som ett flertal polispatruller larmades ut till ett bråk på Storgatan i Bromölla. Hur många personer som var inblandade eller om det rör sig om någon form av gänguppgörelse vill inte polisen gå in på.

- När vi kommer fram är ingen gärningsman kvar på platsen. Bara den skadade som då var knivskuren och allvarligt skadad, säger Magnus Valtersson, yttre befäl på polisen i Kristianstad.

Även räddningstjänsten och ambulansen larmades dit och mannen i 50-årsåldern fördes till Centralsjukhuset i Kristianstad. Men hans liv gick inte att rädda.

- Mannen har avlidit på sjukhus av sina skador och anhöriga är underrättade. Jag kan inte svara på var på kroppen han blev knivskuren, säger Jimmy Modin, pressinformatör på polisen i Skåne.

"Bromölla är lugnt"

Flera oroliga grannar och middagsgäster samlades i går kväll utanför restaurangen där bråket och knivskärningen inträffade.

- Bromölla är väldigt lugnt och det här är en ovanlig händelse. Tyvärr så är detta sådant som händer och någon gång måste bli den första även här, säger Emanuel Persson som bor i området.

Men de flesta som Kvällsposten pratar med är inte oroliga efter gårdagens händelse.

- Jag känner inte att jag blir orolig eller så av det här. Men visst, det är inte trevligt, säger bromöllabon Andreas Johansson.

Tidigt i morse hade polisen fortfarande ingen misstänkt person gripen för ärendet. Under dagen ska polisen fortsätta knacka dörr och hålla förhör med grannar och eventuella vittnen.

"Mord alternativt dråp"

- Ärendet rubriceras som mord alternativt dråp, säger Jimmy Modin på polisen i Skåne.

Enligt vittnesuppgifter har två personer setts cykla ifrån platsen. I övrigt vill inte polisen gå in på varför bråket ägde rum.

- Jag går inte in på det av utredningstekniska skäl. Hur många som bråkade eller var han blev knivhuggen, säger polisens yttre befäl Magnus Valtersson.