En 44-årig man knivskars till döds i Malmö natten mot söndag. Foto: Mikael NilssonEn 44-årig man knivskars till döds i Malmö natten mot söndag. Foto: Mikael Nilsson
En 44-årig man knivskars till döds i Malmö natten mot söndag. Foto: Mikael Nilsson
Mannen tros ha huggits ihjäl på en innegård. Foto: Mikael NilssonMannen tros ha huggits ihjäl på en innegård. Foto: Mikael Nilsson
Mannen tros ha huggits ihjäl på en innegård. Foto: Mikael Nilsson

Man knivhöggs till döds på innergård

Publicerad

En 44-årig man har knivhuggits till döds i Malmö. 

Fem personer har hämtats till förhör.

– Men ingen av dem är i nuläget misstänkt, säger Fredrik Bratt vid Skånepolisen.

Det var klockan 03.12 på tidiga söndagen som polisen larmades om en knivhuggning på Kristianstadsgatan i Malmö.

– VI fick larmet från någon som ringde in och hade hittat en skadad person på gatan, säger Fredrik Bratt.

På platsen påträffades den 44-årige mannen svårt knivskuren. Han fördes omedelbart med ambulans till sjukhus men var så pass allvarligt skadad att hans liv inte gick att rädda. 

Enligt polisen tros knivskärningen ha inträffat på en innergård vid några bostadshus och en teknisk undersökning inleddes tidigt i morse för att säkra spår.

– Vi jobbar för fullt och platsen är avspärrad, säger Martin Carlsson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd.

Under dagen kommer även dörrknackningar göras i området.

– Det här skedde ju mitt i natten så det har inte gjorts än, säger Fredrik Bratt.

Ingen misstänkt

Fem personer har hämtats in till förhör men det finns enligt polisen ingen misstänkt för brottet i nuläget. Fyra av dem togs in ganska snart efter larmet, den femte lite senare på söndagsmorgonen.

Polisen vill inte kommentera anledningen till att de fem personerna togs in till förhör.

En förundersökning om mord alternativt dråp har inletts och mannens anhöriga har underrättats. 44-åringen är känd av polisen sedan tidigare för diverse brottslighet.

– Men vi ser inga kopplingar till tidigare gängskjutningar i Malmö, säger Fredrik Bratt.

Under natten larmades polisen även till en misstänkt knivskärning i Malmöstadsdelen Seved där en skadad man hittades.

– Först trodde man att han var knivskuren men det stämmer inte, han har blivit slagen, säger Fredrik Bratt.

 

Följ utvecklingen i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Magnus Andersson
Magnus Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag