Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man i rullstol sköt vilt på Limhamnskrog

Foto: Patrick Persson
Malmö. Firmafesten slutade i panik.
På väg ut från nöjesstället blev sällskapet beskjutet av en man i rullstol.
Mannen kunde senare gripas och polisen i Skåne uppger på lördagsmorgonen för KvP.se att man hållit ett kort förhör med honom.
- Vi sprang för livet, berättar Fredrik Andersson.
Fredrik och hans sex arbetskamrater hade varit på nöjeshuset Let's Go på Krossverksgatan i Limhamn utanför Malmö. Strax före klockan åtta i går kväll lämnade de stället för att fortsätta festen någon annanstans.

Hörde ett jättehögt skott

- Vi var på gott humör, hade ätit och druckit och lekt 3-kamp, berättar Fredrik Andersson, 34. Vi var på väg mot parkeringen när vi plötsligt hörde ett jättehögt skott. Vi vände oss alla om och fick se en man som sitter i en rullstol mitt ute på gatan och siktar mot oss med ett vapen.
Sällskapet rusade i panik åt olika håll.
- Medan vi sprang för livet hörde vi ytterligare två skott, men tack och lov träffades ingen av oss.
Polisen var snabbt på plats och tog upp jakten på mannen som rullat i väg tillsammans med sin hund efter skottlossningen.
- Vi var tre poliser som hann upp honom cirka 800 meter från brottsplatsen, säger yttre polisbefälet Paul Juhlin. Han greps utan större dramatik, misstänkt för mordförsök. Jag fick intrycket att han var berusad.

"Väldigt skärrade"

Den 34-årige mannen hade en pistol på sig när han greps.
- Ett vapen är beslagtaget och dessutom har vi hittat hylsor på platsen, säger Paul Juhlin. Ingen person är fysiskt skadad, men många är väldigt skärrade.
Gatan utanför Let's Go spärrades av för en teknisk undersökning och polisen genomförde ett stort antal förhör - både med de sju beskjutna arbetskamraterna och övriga gäster inne på nöjesstället.

"Inte riktigt frisk"

Under kvällen kopplades även en krisgrupp in som tog hand om de utsatta arbetskamraterna.
Fredrik Andersson är fortfarande skakad efter skottdramat.
- Det är helt ofattbart. Varför ville den här mannen oss illa? Kanske var det för att vi skrattade och hade roligt. Men gör man en sådan här sak kan man ju inte vara riktigt frisk.
- En sak är säker - den här firmafesten kommer ingen av oss att glömma.

Tidigare dömd

34-åringen dömdes 2002 till ett kortare fängelsestraff, dock ej för våldsbrott.
- Han förekommer några gånger i våra register, men det är mest smågrejor, säger Skånepolisens informatör Calle Persson.
34-åringen var ännu sent i natt inte hörd och därför var det oklart hur han ställer sig till misstankarna om mordförsök och vapenbrott.
När KvP.se talar med polisen på lördagsmorgonen är mannen i polisens förvar.
Bakgrunden till dramat är oklart.
– Man har hållit ett inledande förhör, säger Cindy Schönström-Larsson, informatör vid polisen i Skåne.