Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man i 40-årsåldern död efter svår mc-olycka

Foto: Johan Nilsson / TT

ÅSTORP. Två mc-förare fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador efter en olycka på E4 utanför Åstorp på fredagseftermiddagen. En av männen dödförklarades senare på sjukhuset.

– De fördes till sjukhus och en av dem har avlidit till följd av skadorna, säger Maya Forstenius, informatör vid Skånepolisen.

Enligt polisen är det fortfarande mycket oklart hur olyckan gick till. Klart är att två motorcyklar och två mc-förare var inblandade i krocken. Larmet kom in vid 17:14 på fredagskvällen.

– Detaljerna kring förloppet är fortfarande oklara. Det kommer göras en trafikutredning av olyckan, säger Maya Forstenius.

– Men det finns uppgifter som tyder på att de båda förarna ska ha åkt in i varandra på något sätt.

Kraschade i hög hastighet

Vägen var avstängd för trafik i båda körriktningar under två timmar efter olyckan. Runt klockan 19 släpptes trafiken åter på igen.

De två mc-förarna fördes med ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Den man som avled till följd av skadorna var i 40-årsåldern. Tillståndet för den andre mc-föraren, en man i 35-årsåldern, är fortsatt kritiskt.

Polisens informatör Maya Forstenius uppger att de båda männen är hemmahörande i ett annat nordeuropeiskt land.

Enligt Helsingborgs Dagblad kraschade de båda fordonen i hög hastighet. Den ene föraren slungades av motorcykeln och över mitträcket på motorvägen, rapporterar tidningen.