Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man hittades död vid bilbrand i skog

Följ senaste nytt i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Boende i Vikaholmsområdet slog larm om en brand vid 01.30-tiden. En man hittades avliden i en brinnande bil.Foto: Carl Carlert
Larmet handlade om en skogsbrand – men det visade sig vara en bil som brann.

En man i 30-årsåldern hittades avliden flera tiotal meter ifrån sin brinnande bil i ett skogsparti i utkanten av Växjö under natten mot söndagen.

Boende i ett villaområde i närheten hade sett lågor och slagit larm. Olycksorsaken var ännu på söndagskvällen inte känd.

Räddningstjänsten fick in larm om händelsen vid Vikaholmsområdet i södra Växjö klockan 01.36. Då hette det bara att ”något brinner i skogen”.

Första utryckningsfordon på plats ska ha varit räddningsledare och en tankbil. De slog på ett större larm när de hittade en bil som brann – 50 meter in i ett skogsparti.

Larmet gick då vidare till polisen som noterade det klockan 01.57.

Ambulanser och flera polispatruller, däribland en hundpatrull skickades till platsen. Bilens förare hittades avliden, enligt uppgift 20–30 meter från olycksplatsen.

Letade efter passagerare

Vid den tidpunkten var det även viktigt att fastställa om bilen hade haft fler passagerare.

Ett antal träd hade kapats eller skadats under bilens framfart. Den verkade ha kommit från Södra länken och fortsatt in bland träden i stället för att följa vägen i en kurva.

Bilen bärgades i dagsljus under söndagen. Den var mycket illa tilltygad men inte utbrunnen – branden som folk slagit larm om hade mest berört motorrummet.

Polisen hade ännu på söndagskvällen ingen uppfattning om vad som hade orsakat olyckan.

Kan bli teknisk undersökning

– Det är oklart vad som har skett. Händelsen ska utredas, säger Evelina Olsson vid ledningscentralen för polisen i region Syd.

Ärendet hade då ännu inte rubricerats inte rubricerats som trafikolycka utan hanterades tills vidare som ett dödsfall utomhus.

Det kan bli aktuellt att ta bilen i beslag för att låta tekniker fastställa om olyckan kan ha orsakats av något tekniskt fel på bromsar eller styrning.

Mannen var född i början av 90-talet. Hans anhöriga underrättades om händelsen under natten.

112, 114 14, 1177 – här är viktiga larmnummer att ha koll på.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!