Man hotade skjuta ambulanspersonal

Publicerad

När ambulansen larmades till en adress för att ta hand om en kvinna som fallit möttes de av en aggressiv man.

Mannen ska både ha gått till fysiskt angrepp mot sjukvårdspersonalen – men även hotat att hämta en pistol. Det framgår av en avvikelserapport från ambulanspersonal i Lund.

Incidenten inträffade i slutet av december i fjol.

Ambulansen larmades till en bostad efter att en kvinna hade fallit. Vid larmet fick de även vetskap om en berusad och aggressiv man fanns på platsen.

När sjukvårdspersonal kom fram fann de kvinnan sittande i en stol. Hon var då både vaken och talbar.

Nedanför en trappa hittade de en man som var till synes sovande.

Hotade skjuta personalen

Enligt rapporten försökte personalen väcka mannen eftersom de misstänkte att även han hade trillat och kunde vara i behov av vård.

Men då blev mannen plötsligt aggressiv.

Han ska dels, handgripligen, försökt hindra ambulanspersonalen att undersöka kvinnan. Dels ska han ha hotat att hämta en pistol.

Ambulanspersonalen valde då att tillkalla polis som fick ta sig till adressen för att ta hand om den berusade mannen.

Kvinnan fördes sedan med ambulans till sjukhus.

Helena Sjögren
Helena Sjögren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag