Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man hittades död i bostad – polisen misstänker mord

Mannen hittades död i sin bostad i Osby i måndags. Foto: TOMAS LEPRINCE
Polisen meddelar att misstankarna om mord kvarstår även efter den rättsmedicinska undersökningen. Foto: PEO MÖLLER / KVP/EXPRESSEN

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt mord sedan en man hittades död i sin bostad i Osby i måndags.

Efter en rättsmedicinsk undersökning av mannen kvarstår mordmisstankarna, men polisen vill inte gå in närmare på omständigheterna.

En man påträffades död under måndagskvällen på en mindre ort i Osby kommun i norra Skåne. Exakt vad som har hänt är oklart, men en polisanmälan om mord upprättades.

– Det är oklara omständigheter på platsen i samband med att vi hittar den här mannen och ovisshetsläget gör att en anmälan upprättas, sa polisens presstalesperson Robert Loeffel tidigare i veckan.

Polisen har en skyldighet att inleda en förundersökning vid ovisshetsläge. Enligt dem finns det inget som pekar åt något håll och att det som är avgörande är den rättsmedicinska undersökningen.

Ingen misstänkt

– Vi har en uppfattning om hur mannen har avlidit, men om det är något brott bakom det eller inte är det vi hoppas få hjälp av med den rättsmedicinska undersökningen, sa Robert Loeffel.

Den avlidne mannen har nu genomgått rättsmedicinsk obduktion, och enligt polisen kvarstår misstankarna om mord efter den.

Polisen skriver på sin hemsida att det i nuläget inte finns någon misstänkt person.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!