Vid niotiden under söndagen fanns avspärrningarna kvar. Foto: Mikael Nilsson
Vid niotiden under söndagen fanns avspärrningarna kvar. Foto: Mikael Nilsson

Fest spårade ur – man hittad död

Publicerad

En man i 30-årsåldern hittades under natten till söndag död i en bostad.

Brott kan inte uteslutas och polisen misstänker dråp.

– Vi har gripit en man som är misstänkt för dråp, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.

Mannen hittades död i en bostad i Höganäs kommun i västra Skåne, natten till söndagen. Mannen konstaterades avliden strax innan 02.30.

Polisen skriver via sin hemsida:

"Polis och ambulans åker till södra delen av Höganäs kommun med anledning av en man i 30-årsåldern som anträffas livlös i en bostad. Platsen spärras av i väntan på teknisk undersökning."

Enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad har det varit en fest i huset i går kväll. Enligt en person som befann sig på platsen ska festen ha urartat.

Teknisk undersökning avslutad

Polisen uppger att en anmälan om dråp upprättats, då brott inte kan uteslutas. I övrigt vill polisen inte ge många kommentarer om fyndet i bostaden.

– Dödsorsaken är fortfarande okänd för oss. Rubriceringen kan sänkas till naturligt dödsfall, det vet vi inte ännu, förklarar Kim Hild vid polisen i region syd.

Den tekniska undersökningen av fyndplatsen startades i natt och var klar vid sjutiden i morse då avspärrningarna hävdes.

Enligt Kim Hild skulle det kunna handla om ett sjukdomsfall, eller något annat.

Rubriceras som dråp tills vidare

– Det är oklart vad som hänt, och vi utreder alla aspekter och sätter därför brottsrubricering som misstänkt dråp inledningsvis. Polisen jobbar vidare med ärendet under dagen, uppger hon.

En rättsmedicinsk undersökning av kroppen ska också göras, men det kommer inte att hanteras under söndagen, enligt polisen.

– Nu kommer vi att sammanställa informationen som kommit till oss, så vi hoppas att vi under dagen ska kunna konstatera om brottsrubriceringen ska stå kvar eller sänkas, avslutar Kim Hild.

En person gripen

Under söndagsförmiddagen greps en misstänkt gärningsman. Samtidigt meddelar polisen att dödsorsaken fortfarande är okänd. 

– Vi har gripit en man som är misstänkt för dråp. Någon mer information om själva gripandet har jag inte, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral. 

Om den misstänkta gärningsmannen är känd hos polisen sedan tidigare är ingenting som polisen vill gå in på. 

– Det kan jag inte berätta, vi har en utredning som pågår, säger Mikael Nilsson, inre befäl vid polisen i Helsingborg.

Relaterade ämnen
Hannes Lundberg Andersson
Hannes Lundberg Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag