Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man har häktats för mord på sin flickvän

Den 24-årige mannen begärs häktad för mordet på sin flickvän. Foto: Johan Nilsson / Tt
Kvinnan hade mycket svåra skador när kom kom till sjukhuset och kunde inte räddas. Foto: Johan Nilsson / Tt

Den 24-årige man som misstänks för mordet på sin flickvän i Oskarshamn i helgen häktades i dag.

– Han är bedrövad över anklagelserna och förnekar varje form av inblandning, har hans advokat Peter Mutvei sagt.

Den 29-åriga kvinnan hade livshotande skador när hon sökte vård på Oskarshamns sjukhus natten till söndag. Med sig hade hon sin 24-årige fästman som på något sätt hjälpt henne till sjukhuset.

På sjukhuset misstänkte personalen att kvinnans skador hade med ett brott att göra. Men innan polisen hann till sjukhuset var kvinnan död.

Mannen greps och anhölls senare, misstänkt för mord.

Ett större område i Stadsparken i Oskarshamn spärrades av och misstänks vara brottsplats. Delvis inom den avspärrade delen ligger bland annat Oskarshamns stadskyrka.

På onsdagen häktades mannen vid Kalmar tingsrätt för mord. Han är misstänkt på sannolika skäl, den grövre misstankegraden.

Två män har även begärts häktade för grovt skyddande av brottsling. En av männen häktades under onsdagskvällen – förhandling mot den andre mannen pågår fortfarande vid 21.30-tiden, rapporterar Barometern.

Efterlyste tips

24-åringen är tidigare dömd för grova våldsbrott mot en annan kvinna. I november 2011 dömdes han av Kalmar tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för grov misshandel av sin dåvarande gravida sambo. Enligt domen ska mannen ha knivhuggit kvinnan i halsen och magen. Knappt tre år senare dömdes han till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning av samma kvinna.

Polisen har efterlyst vittnesuppgifter från lördagskvällen och natten till söndag.

– Alla iakttagelser i centrala Oskarshamn samt i Stadsparken under kvällen och natten är av intresse för oss, har Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral, sagt.

24-åringen har nekat till brott.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!