Den 24-årige mannen begärs häktad för mordet på sin flickvän. Foto: Johan Nilsson / TtDen 24-årige mannen begärs häktad för mordet på sin flickvän. Foto: Johan Nilsson / Tt
Den 24-årige mannen begärs häktad för mordet på sin flickvän. Foto: Johan Nilsson / Tt
Kvinnan hade mycket svåra skador när kom kom till sjukhuset och kunde inte räddas. Foto: Johan Nilsson / TtKvinnan hade mycket svåra skador när kom kom till sjukhuset och kunde inte räddas. Foto: Johan Nilsson / Tt
Kvinnan hade mycket svåra skador när kom kom till sjukhuset och kunde inte räddas. Foto: Johan Nilsson / Tt

Man har häktats för mord på sin flickvän

Publicerad

Den 24-årige man som misstänks för mordet på sin flickvän i Oskarshamn i helgen häktades i dag.

– Han är bedrövad över anklagelserna och förnekar varje form av inblandning, har hans advokat Peter Mutvei sagt.

Den 29-åriga kvinnan hade livshotande skador när hon sökte vård på Oskarshamns sjukhus natten till söndag. Med sig hade hon sin 24-årige fästman som på något sätt hjälpt henne till sjukhuset.

På sjukhuset misstänkte personalen att kvinnans skador hade med ett brott att göra. Men innan polisen hann till sjukhuset var kvinnan död.

Mannen greps och anhölls senare, misstänkt för mord.

Ett större område i Stadsparken i Oskarshamn spärrades av och misstänks vara brottsplats. Delvis inom den avspärrade delen ligger bland annat Oskarshamns stadskyrka.

På onsdagen häktades mannen vid Kalmar tingsrätt för mord. Han är misstänkt på sannolika skäl, den grövre misstankegraden.

Två män har även begärts häktade för grovt skyddande av brottsling. En av männen häktades under onsdagskvällen – förhandling mot den andre mannen pågår fortfarande vid 21.30-tiden, rapporterar Barometern.

Efterlyste tips

24-åringen är tidigare dömd för grova våldsbrott mot en annan kvinna. I november 2011 dömdes han av Kalmar tingsrätt till fängelse i två år och sex månader för grov misshandel av sin dåvarande gravida sambo. Enligt domen ska mannen ha knivhuggit kvinnan i halsen och magen. Knappt tre år senare dömdes han till tio månaders fängelse för grov kvinnofridskränkning av samma kvinna.

Polisen har efterlyst vittnesuppgifter från lördagskvällen och natten till söndag.

– Alla iakttagelser i centrala Oskarshamn samt i Stadsparken under kvällen och natten är av intresse för oss, har Maya Forstenius, informatör vid polisens ledningscentral, sagt.

24-åringen har nekat till brott.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag