Den 44-årige mannen misstänks ha hugits ihjäl inne på en gård. Foto: MIKAEL NILSSON
Den 44-årige mannen misstänks ha hugits ihjäl inne på en gård. Foto: MIKAEL NILSSON

Man häktad för knivmord

Publicerad

I söndags blev en 44-årig man knivhuggen till döds på en gård i Malmö.  

Nu har en man i 35-årsåldern häktats, på sannolika skäl misstänkt för mord, enligt Sydsvenskan.

Mannen är sedan tidigare dömd för flera grova brott.

Den 44-årige mannen hittades  under natten mot söndag dödligt sårad på Kristianstadgatan i centrala Malmö. Polisen larmades av en person som hittat mannen skadad. 

Den 44-årige mannen fördes till sjukhus i ambulans med hans liv gick inte att rädda.

Enligt polisen dog mannen, som är känd av polisen sedan tidigare, av stickskador.

Tidigare dömd

Under onsdagen häktades en man misstänkt för mord i ärendet. Han häktades som misstänkt på sannolika skäl, enligt Sydsvenskan.

Flera personer hämtades tämligen omedelbart till förhör, men enligt Sydsvenskan finns det inga aktuella brottsmisstankar mot några ytterligare personer förutom den nu häktade mannen. 

Enligt handlingar hos tingsrätten är den häktade mannen tidigare dömd för flera brott, bland annat misshandel, stöld och narkotikabrott.

Enligt polisen ser man inga kopplingar till den senaste tidens våldsvåg i Malmö där flera personer skjutits till döds.

– Det jag kan lyfta fram i det här ärendet, eftersom det stått en del i tidningarna om svårigheten att få allmänheten att medverka, är att allmänheten i det här fallet har medverkat, säger åklagare Michelle Stein till Sydsvenskan. 

Alexander Vickhoff
Alexander Vickhoff

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag