Under torsdagen gjorde länsstyrelsen i Skåne tillsammans med polisen ett tillslag mot en man i Löberöd som hade mer än 800 djur i en lokal.
– Vi hade misstankar mot mannen redan innan men hade inte vetat var djuren hölls så att få det var ett tacksamt tips att få, säger Marcus Björklund.
Det rörde sig om över 800 exotiska och utrotningshotade reptiler såsom krokodiler, sköldpaddor, giftormar, möss och ödlor, vilket även Sydsvenskan skrivit om.

Djuren bedöms ha levt "under mycket dåliga förhållanden" av länsstyrelsen. På inspektörernas egna bilder från tillslaget kan man se flera djur som lever i trånga smutsiga burar.
På platsen hittade man även flera döda djur varav flera i en frys i lokalen.
Ett av de största i Skåne
Tillslaget beskrivs som ett av de största i Skåne någonsin och det var en överrumplande syn som mötte de två inspektörerna.
– Man önskar ju att man kunde säga att man är chockad men när man har jobbat som djurskyddsinspektör några år blir man inte chockad av så mycket men det var otäckt, säger Marcus Björklund.
LÄS MER: Myndigheter chockades – 30-åring hade 800 djur
Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för grovt artskyddsbrott. Mannen har även tidigare varit föremål för liknande ärende år 2011 men då han hann sälja av alla innan länsstyrelsen kom.
Närmare 900 reptilier
Totalt omhändertog Länsstyrelsen 860 djur varav 760 ödlor, 67 sköldpaddor, 18 ormar, 11 grodor, två krokodiler och en varan.
– Att det rör sig om den här typen av djur är tyvärr inte ovanligt men däremot omfattningen. Vi har runt tre till fyra sådana hr ärenden per år men då brukar det röra sig om något dussin.

Enligt länsstyrelsen får man in allt fler ärenden med privatpersoner som håller utrotningshotade djur som är förbjuda att importera. I lokalen fanns bland annat flera giftormar som kunde inneburit en livsfara om de smitit.
En av Afrikas farligaste ormar
Bland annat fanns ormar av arten puff adder, pufform. Det finns naturligt i stora delar av Afrika och är en av kontinentens giftigaste.
– De är inte så roliga om de kommer ut, säger Marcus Björklund.

Djuren har omhändertagits och kommer undersökas av experter. Baserat på deras utlåtande återstår tre alternativ för länsstyrelsen. Antingen måste djuren omplaceras, säljas eller avlivas.
– Men om de ska säljas eller överlåtas följer en hel djungel att få rätt på godkänd dokumentation. Flera stycken på listan är förbjudna att fånga in, handla med och äga.