Här på trottoaren vid Ystadsvägen i Malmö ska en man ha blivit slagen. Senare på morgonen kom två män in i en festlokal och sköt minst fem skott med pistol. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Här på trottoaren vid Ystadsvägen i Malmö ska en man ha blivit slagen. Senare på morgonen kom två män in i en festlokal och sköt minst fem skott med pistol. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Man gripen efter brutala skjutningen

Publicerad

En man i 20-årsåldern greps i morse i Malmö som misstänkt för mordförsök på två personer. Mannen misstänks för att ha försökt skjuta ihjäl flera personer på en fest.

– Efter att han delgetts misstanke beslöt jag att anhålla honom, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.

Åklagaren misstänker att den anhållne är en av de två personer som tidigt på morgonen, vid cirka 5-tiden, den 13 augusti trängde in en hyrd festlokal på Ystadvägen i Malmö.

Inne i lokalen, som ligger på 5 våningen, höll en eritriansk fest på att avslutas med sista dansen.

Ovanlig skjutning i Malmö

De två männen misstänks för att ha skjutit flera skott med pistol mot de dansande paren. Två män skadades allvarligt, en fick livshotande skador men uppges i dag vara utom fara. Efteråt ska polisen ha hittat fem patronhylsor i festlokalen.

Polisen har sedan dess hållit ett stort antal förhör och skjutningen betraktas inom polisens som exceptionell och sällsynt även för Malmö.

– Den här typen av urskillningslös skjutning har vi tidigare inte sett i Malmö, sa kriminalkommissarie Jan-Bertil "JB" Cederholm i samband med en presskonferens efter skjutningen.

Bråkade på Ystadvägens trottoar

Tidigare under kvällen hade det uppstått bråk och slagsmål vid entrén till festlokalen. Vid det här tillfället stod några festdeltagare på trottoaren och rökte när de kom i bråk med en man.

– Några män med eritreanskt ursprung kommer i bråk med en man som inte tillhör deras kamratkrets, uppgav Jan-Bertil "JB" Cederholm.

En teori som polisen haft är att bråket på trottoaren ledde fram till skjutningen.

En man av männen som misstänks för mordförsöken ska bland annat ha ropat något med innebörden "vem har slagit min bror" innan skottlossningen utbröt.

Den anhållne mannen ska nu få en offentlig försvarare.

– Sedan ska ytterligare förhör hållas med honom, säger Magnus Pettersson.

Mannen greps efter att polisen kartlagt en krets av personer, vilka vill åklagaren inte uppge.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Kvällspostens app – ladda ner den gratis här: Iphone eller Android.

Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag