Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Man gripen efter brutala skjutningen

Här på trottoaren vid Ystadsvägen i Malmö ska en man ha blivit slagen. Senare på morgonen kom två män in i en festlokal och sköt minst fem skott med pistol. Foto: JOHAN NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

En man i 20-årsåldern greps i morse i Malmö som misstänkt för mordförsök på två personer. Mannen misstänks för att ha försökt skjuta ihjäl flera personer på en fest.

– Efter att han delgetts misstanke beslöt jag att anhålla honom, säger kammaråklagare Magnus Pettersson.

Åklagaren misstänker att den anhållne är en av de två personer som tidigt på morgonen, vid cirka 5-tiden, den 13 augusti trängde in en hyrd festlokal på Ystadvägen i Malmö.

Inne i lokalen, som ligger på 5 våningen, höll en eritriansk fest på att avslutas med sista dansen.

Ovanlig skjutning i Malmö

De två männen misstänks för att ha skjutit flera skott med pistol mot de dansande paren. Två män skadades allvarligt, en fick livshotande skador men uppges i dag vara utom fara. Efteråt ska polisen ha hittat fem patronhylsor i festlokalen.

Polisen har sedan dess hållit ett stort antal förhör och skjutningen betraktas inom polisens som exceptionell och sällsynt även för Malmö.

– Den här typen av urskillningslös skjutning har vi tidigare inte sett i Malmö, sa kriminalkommissarie Jan-Bertil "JB" Cederholm i samband med en presskonferens efter skjutningen.

Bråkade på Ystadvägens trottoar

Tidigare under kvällen hade det uppstått bråk och slagsmål vid entrén till festlokalen. Vid det här tillfället stod några festdeltagare på trottoaren och rökte när de kom i bråk med en man.

– Några män med eritreanskt ursprung kommer i bråk med en man som inte tillhör deras kamratkrets, uppgav Jan-Bertil "JB" Cederholm.

En teori som polisen haft är att bråket på trottoaren ledde fram till skjutningen.

En man av männen som misstänks för mordförsöken ska bland annat ha ropat något med innebörden "vem har slagit min bror" innan skottlossningen utbröt.

Den anhållne mannen ska nu få en offentlig försvarare.

– Sedan ska ytterligare förhör hållas med honom, säger Magnus Pettersson.

Mannen greps efter att polisen kartlagt en krets av personer, vilka vill åklagaren inte uppge.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!