Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Ung man gripen för mordet på 18-åring

18-åringen hittades död i ett koloniområde i Malmö på fredagsmorgonen.
Foto: FRITZ SCHIBLI
En man har anhållits för mordet.
Foto: FRITZ SCHIBLI

En man har gripits misstänkt för mordet på den 18-årige mannen i ett koloniområde i Malmö förra veckan.

Den gripne är jämnårig med offret. Mannen är nu anhållen misstänkt på den lägre misstankegraden, berättar åklagaren Jenny Olofsson.

– Det är yngre man, därutöver vill jag inte lämna några fler uppgifter, säger hon.

Det har nu gått fem dagar sedan tonåringen hittades mördad, skjuten i huvudet, i Ärtholmen. En misstänkt gärningsman har nu gripits och enligt uppgifter till Sydsvenskan är mannen jämnårig med offret. 

Den ansvarige åklagaren Jenny Olofsson kan inte lämna några detaljerade uppgifter så länge utredningen pågår berättar hon. Dock uppger hon att personen varit gripen sen måndag kväll på skällig misstanke, det vill säga den lägre misstankegraden, vilket Sydsvenskan rapporterade om först.

– Det är yngre man, därutöver vill jag inte lämna några fler uppgifter, säger Jenny Olofsson.

Åklagare Jenny Olofsson kan i nuläget inte svara på huruvida den misstänkte gärningsmannen kommer att begäras häktad eller inte, däremot har hon tre dagar sen gripandet att bestämma sig. Hon kan inte heller svara på huruvida hon förväntar sig fler gripanden.

Polisen vädjar om tips

Avdelningen för grov brottslighet har under de senaste dagarna utrett tonåringens sista timmar i livet. De har intervjuat familj och vänner till den avlidne tonåringen men polisen vädjar även allmänheten att komma med tips. 

– Har man sett något, reagerat på fordon eller personer kan det vara av värde. Minsta lilla kan vara en viktig pusselbit, säger Evelina Olsson vid polisen.

Den som har tips till polisen uppmanas att höra av sig via telefonnummer 114 14 eller polisens tipsformulär på deras hemsida.

Kvällspostens Ebbe Gertten på plats vid brottsplatsen

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!