Tack vare vittnesuppgifter och gott polisarbete kunde två män gripas för rånet. Foto: JOHAN NILSSON/TTTack vare vittnesuppgifter och gott polisarbete kunde två män gripas för rånet. Foto: JOHAN NILSSON/TT
Tack vare vittnesuppgifter och gott polisarbete kunde två män gripas för rånet. Foto: JOHAN NILSSON/TT
Polisen i Lund misstänker nu ett samband mellan rånen. Foto: Google mapsPolisen i Lund misstänker nu ett samband mellan rånen. Foto: Google maps
Polisen i Lund misstänker nu ett samband mellan rånen. Foto: Google maps
Männen greps inne på McDonalds-restaurangen i Midhem i Malmö. Foto: Google mapsMännen greps inne på McDonalds-restaurangen i Midhem i Malmö. Foto: Google maps
Männen greps inne på McDonalds-restaurangen i Midhem i Malmö. Foto: Google maps

Män greps på McDonald's – kan ligga bakom rånvåg

Publicerad
Uppdaterad

Den senaste tiden har en rånvåg i centrala Lund gjort gatorna osäkra.

Natten till torsdagen blev en man, genom hot med stickvapen, rånad på sitt bankkort.

De misstänkta gärningsmännen greps på McDonalds i Malmö en timme senare – nu utreder polisen ett samband.

– Man tittar till 100 procent på om de här stämmer in på tidigare fall. Det kan bli bra, säger Stephan Söderholm, informatör vid polisens ledningscentral.

Natten till torsdagen rånades en man i 30-årsåldern när han befann sig på Paradisgatan i Lund vid 4-tiden på morgonen. 

Två unga män hotade honom med någon form av stickvapen och fick honom på så sätt att lämna ifrån sig sitt bankkort. Sedan tog de ut pengar med kortet.

Drygt en timme senare, vid 05.00 grips två män, 18 och 19 år gamla på en McDonalds-restaurang vid Midhem i Malmö misstänkta för rånet.


LÄS OCKSÅ: Ytterligare ett brutalt personrån i Lund

Enligt polisen finns det vittnen till händelsen och det är också det som har gjort att man så snabbt kunde gripa de misstänkta gärningsmännen – i en helt annan stad.

– Det är tack vare vittnesuppgifter som vi fick i samband med rånet tillsammans med bra polisarbete, säger Stephan Söderholm. 

Rånvåg i centrala Lund

Polisen misstänker att det kan finnas ett samband mellan det aktuella rånet och rånvågen som drabbat Lund den senaste tiden.

– Det har varit ett antal personrån runt nattetid och tidig morgon i centrala Lund. Nu tittar man på om de här männen kan ha koppling till fler av dem. Det kan bli bra, säger Stephan Söderholm.

Man ska nu jämföra gärningsmännen från nattens rån mot tidigare vittnesuppgifter och säkrade spår.

Relaterade ämnen
Maja Strömberg
Maja Strömberg

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Kvällspostens startsida

Mest läst i dag