Man greps med vapen på nöjesbåt i Malmö

Prins Bernhard i Malmö.
Foto: Christer Wahlgren

Under natten mot söndag var det oroligt på nöjesbåten Prins Bernhard i Malmö.

En man i 25-årsåldern avvisades av ordningsvakterna och tumult uppstod.

När polisen kom till platsen kontrollerade de mannens väska. Där fann de ett skarpladdat vapen.

– Man undrar ju vad en person ska göra med ett skarpladdat vapen på en nattklubb, säger Stephan Söderholm vid polisens ledningscentral.

Det var vid tvåtiden under lördagsnatten som händelsen ägde rum.

En polispatrull körde förbi Skeppsbron där Prins Bernhard ligger förankrad, och upptäckte då ett tumult i entrén. Ordningsvakterna hade problem med en person som betedde sig stökigt.

När polisen väl hade kommit till platsen och omhändertagit mannen sökte man även igenom hans väska. Då upptäckte man att det i väskan låg ett skarpladdat vapen.

– Vi utgår från att det inte är någon nybörjare som bär med sig den här typen av vapen på en nattklubb, säger Stephan Söderholm.

Kommer att anhållas

Efter vapenfyndet greps mannen under natten av polisen, misstänkt för både grovt vapenbrott och hot mot tjänsteman/ordningsvakt.

Han kommer under dagen att förhöras av polisen i Malmö, och en åklagare ska under dagen besluta om mannen ska anhållas eller inte.

Enligt polisen lutar det dock åt att han anhålls.

– När det rör sig om grova vapenbrott brukar det sluta med att personer anhålls. Det finns ofta andra utredningsåtgärder som måste vidtas, och då behöver polisen tid på sig för att kunna ordna detta, säger Stephan Söderholm.

Flera sprängningar

Nöjesbåten Prins Bernhard har tidigare varit utsatt för flera olika attentat. Så sent som i oktober förra året skedde en explosion vid entrén. Ingen person kom då lyckligtvis till skada eftersom stället var stängt.

Om nattens händelse har något att göra med tidigare incidenter är dock för tidigt att säga något om.

MISSA INGA NYHETER FRÅN SYDSVERIGE – ladda ner Kvällspostens app!