Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Man frias för våldtäkt mot barn i Malmö

Mannen frias i Malmö tingsrätt.Foto: FRITZ SCHIBLI / EXPRESSEN/KVP

En Malmöbo har stått åtalad för grov våldtäkt mot sitt barn.

I bevisningen fanns bland annat det faktum att polisen hade hittat mannens sperma på barnets kläder.

Nu frias mannen även i hovrätten.

Det är en man i 60-årsåldern, bosatt i Malmö, som har stått åtalad för övergrepp på sitt barn. Mannen har under hösten suttit häktad, misstänkt för grov våldtäkt på barnet som är i förskoleåldern.

I bevisningen mot mannen har polisen hittat mannens sperma på barnets kläder. Hans förklaring har dock varit att han onanerat i sängen när barnet inte var där – en förklaring som tingsrätten menade var orimlig.

Tingsrätten: Lågt bevisvärde på barnets berättelse

Men tingsrätten ansåg också att barnets berättelse har haft brister, eftersom den skiljer sig åt i olika polisförhör. De anser också att barnet har ställts inför ledande frågor från förhörsledarna, vilket gör att barnets berättelse har ett lågt bevisvärde.

Det är enligt tingsrätten inte ställt utom rimligt tvivel att mannen är skyldig – och därför frias han. Domen överklagades till hovrätten och även där har han nu friats.